Biračko tijelo u općini Orašje

U Općinsko izborno povjerenstvo u Orašju ( OIP ) danas je pristigao dio izbornog materijala, a glavnina materijala s glasačkim listićima očekuje se do 20.rujna.

Sveukupan broj birača upisanih u biračke spiskove s pravom glasa u općini Orašje je 17 856. Ukupan broj birača upisanih u biračke spiskove na redovitim biračkim mjestima je 16 197 birača. Za glasanje putem pošte registrirano je 1 619 birača. Na predstojećim izborima svoje biračko pravo putem mobilnih timova iskoristit će ukupno 135 birača, od toga 105 osoba u kućama i 30 birača na izdržavanju kazne u KPZ Orašje. Za glasanje je prijavljeno 37 birača raseljenih iz drugih općina, a žive na prostoru općine Orašje, dok su za glasanje u odsutnosti prijavljene 3 osobe, kazao nam je Marijan Živković, predsjednik OIP-a Orašje..

Za ovogodišnje lokalne izbore u BiH, Općinsko izborno povjerenstvo Orašje odredilo je 25 redovnih biračkih mjesta i 3 mobilna tima za glasanje.  Po 4 biračka mjesta određena su u Orašju i Donjoj Mahali, po 3 u Tolisi i Oštroj Luci, po 2 mjesta u Boku, Matićima, Kostrču, Ugljari i Vidovicama, te jedno biračko mjesto u Kopanicama. Jedno biračko mjesto u Orašju određeno je za glasanje u odsutnosti i za glasovanje nepotvrđenim glasačkim listićima.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password