spot_img
10.7 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiBesplatne stomatološke usluge za djecu i osobe s poteškoćama u razvoju u...

Besplatne stomatološke usluge za djecu i osobe s poteškoćama u razvoju u ordinaciji dr Čolić

Djeca iz odjeljenja s poteškoćama u razvoju iz Osnovne škole Orašje, članovi Udruge osoba s posebnim potrebama „Put u život“ Orašje i sve odrasle  osobe s poteškoćama u razvoju s područja grada Orašja, imaju besplatne stomatološke usluge u stomatološkoj ordinaciji dr Dine Čolić iz Orašja. Ovaj humanitarni projekt dr Čolić je započela prije više od šest mjeseci, prilikom jednog posjeta učenika iz oraške škole njenoj ordinaciji.

„Do inicijative je došlo vrlo spontano, u razgovoru s učiteljicom koja radi s ovom djecom. Oni su prolazili kraj moje ordinacije, svratili da vide što se radi i kroz razgovor smo počeli obavljati preglede i upoznavanje, pričati o edukaciji o oralnoj higijeni. Predložila sam tada da besplatno dolaze kod mene i da održavamo zdravlje njihovih zuba i jako sam sretna što je njihov odgovor bio pozitivan. Oduševljeni su i njihovi roditelji i evo ta lijepa priča traje već pola godine“, ispričala nam je dr Čolić, čiji će prelijepi osmjeh i blagost definitivno osloboditi svih zubarskih strahova, svaku osobu koja dođe u njenu ordinaciju.

„Uglavnom su pacijenti u strahu, nisu ravnodušni, ali polako ih kroz razgovor uvijek pokušavam osloboditi straha i stresa. Pričamo o uobičajenim stvarima, njihovim interesima i željama, a uvijek se tu nađe i priča o stomatologiji tako da  dolazak u ordinaciju uglavnom prođe bezbolno“, prenosi nam svoje iskustvo ova mlada stomatologinja. Sretna je, kaže, što imamo Udrugu osoba s posebnim potrebama „Put u život“ Orašje, koja je i posrednik za ove njene pacijente. Za besplatnu pomoć joj se mogu obratiti i starije osobe s poteškoćama u razvoju, kojima će obaviti zubarske usluge koje su izvedive u njenoj ordinaciji, a za kompleksnije stomatološke intervencije, koje ne mogu  bez lokalne anestezije, intrahospitalne, uputit će na adekvatnu adresu.

rbt

Kada je u pitanju oralna higijena djece i mladih dr Čolić je ocijenila jako dobrom, roditelji ulažu puno truda i volje da djeca dobiju prave mogućnosti, ali po tom  pitanju ne zaostaju ni odrasli. Poručila je svima koji imaju bilo kakav srah od zubara, da mogu doći samo na razgovor i pregled, a iskustvo je pokazalo da se pacijenti  nakon samo jednog dolaska vijek rado vraćaju i zbog toga su,  kaže dr Čolić, najsretniji!

Stomatološka ordinacija dr Dine Čolić nalazi se u 11. ul. 25 u Orašju, preko puta JP Vodovod i odvodnja, radi od 09 do 13 ,00 i od 15,00 do 19,00 sati, subotom od 09,00 do 13,00 sati. Tel. 031 714 600.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više