Alma Subašić oduševila publiku u Orašju

U sklopu projekta  „Koncerti za srce i dušu“ , u organizaciji Centra za kulturu Orašje i uz potporu Federalnog Ministarstva kulture i sporta, u subotu je u ispunjenoj kino dvorani u Orašju održan koncert „Sevdah u tri čina“ u izvođenju Alme Subašić, glazbenice iz Konjica.  Koncert je najavila Mandica Živković, v.d. ravnateljica Centra za kulturu Orašje, koji kroz svoj rad dugi niz godina nastoji organizirati raznolike i kvalitetne kulturne programe. –„Treću godinu za redom pred kraj godine organiziramo koncert sevdaha, a nakon Zrinke Posavec i Ibrice Jusića, oraškoj publici uz glazbenu pratnju predstavila se Alma Subašić,  jedna od najmlađih i najperspektivnijih izvođačica sevdaha“, rekla je Mandica Živković.

„Sevdah je za mene povezan s kućnim ambijentom i ovim nastupom sam ispunila svoju dušu, a vjerujem i svih posjetitelja. Prepuna sam emocija, publika u Orašju bila je fantastična i naredni put tražit ćemo veću dvoranu“, istaknula je glazbenica Alma Subašić. Gost večeri bio je mladi sazlija Zenin Berbić iz Tarevaca.

Kroz program koncerta publiku je vodio oraški glumac Armin Omerović, a u  prepunoj kino dvorani u notama sevdaha uživali su brojni gosti iz Zagreba, Sarajeva, Konjica, Brčkog, Županje i Gunje. Među posjetiteljima su bili načelnik općine Orašje Stanko Vincetić, dopredsjednik OV Orašje Mehmed Memiševič, oraški imam Salim efendija Kanlić, zatim Tomo Dubravac iz HKD Napredak Zagreb, predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esad Kadrić i drugi.

Centar za kulturu Orašje za kraj godine organizira tradicionalni koncert “Božić u Orašju” u Župnoj crkvi 17. prosinca.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password