POPLAVE U DISTRIKTU BRČKO

Reagirajući na višednevne padaline Vlada Brčko distrikta BiH za danas je zakazala sastanak Kolegija na kojem je raspravljano o Izvješću o nastalim štetama nakon obilnijih padalina na području Brčko distrikta BiH. Izvješće su, osim nadležnog Odjela za javnu sigurnost, podnijeli i predstavnici Javnog poduzeća „Putevi Brčko“ i Javnog poduzeća „Komunalno Brčko“, priopćeno je iz Vlade Distrikta Brčko.

Članovi Vlade su nakon razmatranja spomenutog Izvješća donijeli zaključak kojim su formirali Povjerenstvo načinjeno od predstavnika nadležnih odjela Vlade te spomenuta dva javna poduzeća, a koje će već danas izaći na teren, snimiti stanje i utvrditi nastale štete, o čemu će izvijestiti Vladu Brčko distrikta BiH.

Predstojnik Odjela za javnu sigurnost Edin Zaimović istaknuo je da na temelju trenutačnih informacija s terena štete koje su nastale nisu velike, međutim, potrebno ih je sanirati i dovesti teren u prvobitno stanje. On je naveo da su tijekom 7., 8. i 9. ožujka pripadnici Civilne zaštite bili na terenu i učinili sve što je u njihovoj mogućnosti da spriječe nastanak posljedica od poplava i pomognu lokalno stanovništvo.

Mirsad Hasanbašić, koordinator za krizne situacije, istaknuo je da trenutačno postoji problem u smislu plavljenja cestovnih komunikacija u donjem toku rijeke Tinje zbog porasta razine rijeke Save u mjesnim zajednicama Donji Vukšić, Gornji Vukšić, Laništa, Marković polje, Krepšić i Gorice. On je dodao da dojava o poplavama i prodorima vode u stambene objekte nije bilo.

„Pripadnici Civilne zaštite Odjela za javnu sigurnost u suradnji s nevladinim sektorom su u stalnom dežurstvu i obilaze teren. Sinoć smo oko 20.00 sati imali intervenciju na poziv građana te smo trudnicu iz Donjeg Vukšića radi porođaja evakuirali do gradske bolnice“, rekao je Hasanbašić. On je dodao da je jučer i danas 56 ljudi poslano na područje općine Lopare u potragu za nestalim desetogodišnjim dječakom te da se ostatak ljudstva nalazi u Brčkom na terenu. Kako je naveo, stanje u mjesnim zajednicama Brka i Palanka danas je stabilno.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password