21. Dani Europskog naslijeđa 2017 u Orašju i Posavini 25. i 26. listopada

  • 21. Dani Europskog naslijeđa 2017 u Orašju i Posavini 25. i 26. listopada
  • 21. Dani Europskog naslijeđa 2017 u Orašju i Posavini 25. i 26. listopada

Ministarstvo kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine ove godine organizira 21. Dane europskog nasljeđa koji će se održati Orašju tj. Posavini 25.i 26. listopada pod nazivom „Kulturno i prirodno bogatstvo Posavine“. Tom prigodom realizirat će se bogat programski sadržaj.

Nakon svečanog otvorenja manifestacije upriličit će se obilazak terena s gostima koji će imati prigodu posjetiti Franjevački samostan i crkvu u Tolisi, džamiju u Orašju, malu vijećnicu u Odžaku, predstavit će im se tradicija pletenja od vrbove šibe kao i tradicionalni ribolov na Savi. Tom prigodom ministrica Zora Dujmović svečano će otvoriti i nove prostorije Čipkarica iz Oštre Luke – Boka u kojima će biti izloženi njihovi ručni radovi.

U sklopu manifestacije održat će se okrugli stol na kome će sudjelovati devet predavača na temu kulturnog i prirodnog bogatstva Posavine. Teme okruglog stola kasnije će se naći i u zborniku radova koji će se izdati nakon manifestacije. Federalno ministarstvo kulture i sporta uručit će i povelje institucijama i pojedincima za doprinos u zaštiti kulturno – povijesne baštine Bosne i Hercegovine. Popratni sadržaj manifestaciji je i izložba fotografija fotokluba Orton iz Orašja.

Također u sklopu manifestacije upriličit će se i program “Mladi i nasljeđe – Upoznajmo kulturnu baštinu i čuvajmo prirodu” u sklopu kojeg će OŠ fra Ilije Starčevića iz Tolise biti škola domaćin svojim vršnjacima iz Bosne i Hercegovine. Tim povodom održat će se radionica na temu “Pletem korpu od vrbova pruća” kao i izložba nagrađenih učeničkih radova.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password