Žokice u razigravanju poražene od ekipe iz Mostara

U prvoj utakmici razigravanja za plasman u Premijer ligu BiH, ŽOK Orašja poražen je od SOK Mostar sa 3:0. Utakmicu i pobjedu mostarki u drugi plan je potisnula ozljeda najbolje igračica Orašja Jovane Filipović koja je nakon svega 20 minuta morala napustiti igru. Orašanke su odlično ušle u utakmicu i do tog trenutka su igrale fantastično. Uz sjajnu podršku i euforiju s tribina, cijelo su vrijeme bile u vodstvu i nošene velikom željom za pobjedom, pokazale da se ravnopravno mogu nositi protiv starije i iskusnije ekipe iz Mostara.

Kod rezultata 15:11 Jovana Filipović je neugodno pala nakon skoka na mreži i zavladao je muk među igračicama Orašja. Po njezinoj reakciji odmah je bilo jasno da je u pitanju teža ozljeda i da neće moći nastaviti igru. U znak podrške Jovani, navijači su potisnuli trenutke mukle tišine i dvoranom se prolomio  veliki pljesak. Medicinsko osoblje žurno je zbrinulo ozlijeđenu igračici i vozilom Hitne pomoći prebačena je u Županijsku bolnicu Orašje. –„Prve informacije govore da nije došlo do loma, a pretrage su pokazale da je u pitanju nategnuće ligamenata. Kompletnu sliku dobit ćemo nakon što se dijagnostika Magnetnom rezonancom, ali nadamo se da nije došlo do teže ozljede“, bile su prve riječi trenera Mehmeda Memiševića po završetku subotnje utakmice.

Uz Jovanu su cijelo vrijeme u bolnici bili njeni roditelji, kao i Miroslav Maroš predsjednik ŽOK Orašje. –„Uz sve probleme koji su zadesili djevojku nitko više nije razmišljao o utakmici, ali moram istaknuti jedan detalj koji me dirnuo, kao i cijelo bolničko osoblje. Jovana je fenomenalna cura i uz sve što je doživjela ona misli o svojim suigračicama i rezultatu. Stalno je pitala kako stoje djevojke, koji je rezultat!?. Vjerujte mi, bila je toliko motivirana i raspoložena za igru i da je ostala sigurno bi smo pobijedili“, kazao nam je Miroslav Maroš po povratku u dvoranu.

Slika s parketa deprimirajuće je djelovala na djevojke i od tog trenutka ekipa Orašja se psihički nije mogla vratiti u pravi ritam igre. Ipak, žokice su nakon svega pokazale čvrst karakter, nisu se predale, zdušno su se borile, ali njihove misli su čitavo vrijeme bile uz Jovanu. Sve je otišlo u drugi plan i do kraja utakmice gošće su bez većih teškoća došle do pobjede 3:0.

Ovome svemu treba dodati i činjenicu da je ekipu Orašja pred vrlo važnu utakmicu sezone pratilo mnogo nedaća. Dan uoči treninga ozlijedila se Mia Neretljak, a kapetanica Tereza Lucić je otputovala u Rim. Treba znati da  –„Izveli smo mladu ekipu na teren i vjerna publika je na djelu mogla vidjeti našu mladost koja će svoju pravu snagu pokazati u narednim godinama. Dale su sve od sebe i drago mi je da su mlade djevojke osjetile atmosferu Zaslužuju sve pohvale, jer nositi se s ovakvim pritiskom, mogu samo čvrste i karakterne osobe, a riječ je o ekipi s prosjekom 15 godina, rekao je trener Memišević.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password