Zimske pripreme nogometaša Orašja započele u teškim uvjetima

Zimske pripreme nogometaša Orašja započele su u subotu u klupskim prostorijama kraćim sastankom 25 nogometaša,  trenera i čelnika uprave kluba. Jučer su trener Marko Stojić i njegovi pomoćnici Samir Smajlović i Milan Đurđević izveli nogometaše na snijegom i ledom okovani teren i na temperaturi minus 10 stupnjeva. Mnogo bolji uvjeti stvoreni su na terenu s umjetnom travom gdje je uprava angažirala strojeve koji su uklonili snijeg i stvorili donekle povoljnije uvjete za rad. Na prvom treningu bilo je 20 nogometaša: Đukić, Marošević, Lugavić, Marković, Mikić, Martinović, Mišković, Živković, Matić, Đurčević, Pejičić, Kopić, Orkić, Veselov, Mijatović, Nikolić, Purić, Novaković i mladi vratari Marko Živković i Mateo Lovrić. Desetak mladih igrača koji su već sakupili nekoliko seniorskih nastupa u narednom periodu će uz iskusne i provjerene igrače pokušat se nametnuti stručnom stožeru. U zimskoj pauzi klub su napustili M.Pejić i Zukić (Travnik), Vidović i Aletić (Metalhege) i Isanović (Sloga S.Han).

Potraga za pojačanjima

U klubu su odlučni da oslonac traže u domaćim igračima s naglaskom na mlade igrače koji u velikom broju kucaju na vrata prve momčadi. Kad su u pitanju igračka pojačanja uprava nije sjedila skrštenih ruku i već je angažirala dvojicu igrača koji će zasigurno podići kvalitetu igre labudova. U Orašje su stigli Dario Purić i Milovan Novaković, a narednih dana očekuje se dolazak još 3-4 igrača s kojim će uprava pokušat dogovoriti suradnju kako bi se kompletirao igrački kadar.

-Kompletne pripreme odradit ćemo u Orašju, a narednih tjedan dana trenirat ćemo jednom dnevno na pomoćnom terenu, čekajući da se vremenski uvjeti poboljšaju i da se otopi snijeg. U subotu smo planirali odigrati jednu trening utakmicu, a rad ćemo pojačati u idućem tjednu, uključujući izlazak na savski nasip i u teretanu i mislim da će ekipa spremno dočekati početak sezone. Nisam radio u klubovima Prve federalne lige, stoga je Orašje za mene novi izazov i nadam se da će biti jedno lijepo i korisno iskustvo, poručio je trener Orašja Marko Stojić.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password