Zaprašivanje komaraca započinje sutra, najprije na području općine Domaljevac Šamac

Iz Zavoda za javno zdravstvo ŽP poručili su  da će Federalna civilna zaštita u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo ŽP i Općinama Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac suglasno Vladi Županije Posavske,  izvršiti provedbu dezinsekcije, radi zaštite zdravlja, kako samih građana, tako i njihovih gospodarstava,  kao tretman suzbijanja razmnožavanja i uništenja odraslih formi komaraca. Tretiranje zaprašivanja komaraca, ukoliko dozvole vremenske prilike, planirano je započeti najprije na području općine  Domaljevac Šamac, od sutra 05.06.2019.godine u kasnim večernjim satima od 19 do 23 sata.

Nastavak zaprašivanja komaraca u 2019.godini planira se  na područje Općine Orašje po mjesnim zajednicama,   te ostalim  područjima   Županije Posavske. Zaprašivanje će se izvršiti  shodno dopuštenju vremenskih prilika,  o čemu će Zavod za javno zdravstvo ŽP pravovremeno  obavijestiti građane putem lokalnih medija.

-„Ukoliko se potvrdi ova informacija o terminu zaprašivanja komaraca, upozoravaju se građani, posebno pčelari, da poduzmu potrebne mjere za zaštitu, zaklanjajući pčele kartonom ili drugim pokrivačima, sredstvima za održavanje društva pčela, uz insistiranje da se pčelinja društva ne zatvaraju, kako to navode stručnjaci. Upozorenje se odnosi na sva gospodarstva koja imaju potrebu zaštiti svoja gospodarstvena dobra da to pravovremeno i učine“, izvijestila je ravnateljica Zavoda Danica Jozić dipl.oecc.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password