Započele pripreme nogometaša Orašja

Čak 15 mladih igrača  i slika s prozivke labudova ulijeva puno optimizma  -Raduje me da smo nakon dva mjeseca odmora započeli s radom, a veliki broj igrača i početak priprema u vrlo dobrom ozračju daje nam nadu da će ovo biti sezona Orašja. Moramo se što bolje spremiti za iznimno velike napore koji nas očekuju u proljetnoj sezoni, poručio je Mato Neretljak trener HNK Orašje.

Slika sa prozivke labudova ulijeva puno optimizma kod simpatizera koji su pratili prvi trening, jer od 27 igrača, čak 15 je ispod 21 godine, što ima malo koji klub. Upravo na njima čelnici kluba temelje optimizam i vjeru u svjetliju budućnost  prvoligaša sa Save.  Na prvo okupljanje igrači su stigli u dosta dobrom stanju i zanimljivo je da nitko nije tražio poštedu. Trener Neretljak je u startu podijelio igrače u dvije skupine, ali prema nikom nema milosti. U prvom dodiru s loptom, dao je igračima slobodu, ali od svih tražio ozbiljnosti i odgovornost, jer zna da nonšalantan ulaz u teren, često zna završiti ozljedama.

-Sve što smo planirali uspjeli smo dobiti, a u narednih par dana dolazi nam još jedan neophodan klasičan napadač. Smatram da je to jedini mogući način funkcioniranja kluba, jer 90% su domaći igrači, izuzetno talentirani i željni dokazivanja,  samo je potrebno s njima dosta raditi, istaknuo je predsjednik kluba Joso Marković i dodao:- Vjerujem u dobar rezultat i tom smjeru smo i postavili ambicije kluba. Raspored utakmica ide nam na ruku, ali ne treba zaboraviti da sve ekipe iz gornjeg dijela tablice ulažu puno više sredstava kako bi izborili plasman u Premijer ligu. Imamo kvalitetnu momčad, dobre uvjete za rad i s pravom sam optimista, kao i svi u klubu.

U prvom tjednu igrači će raditi po jednom dnevno, osim dva dana kad će imati i prijepodnevni trening. Stručni stožer u sastavu Neretljak, Vincetić, Pajić i Pejić u drugom tjednu će  pojačati  ritam rada kada igrače očekuje jaka provjera s Radnikom iz Bijeljine. -Moramo igrati moderno i napadački, pa sam u pripremnim utakmicama birao jake suparnike, upravo iz razloga što nam u goste dolaze izravni suparnici u borbi za sam vrh, kazao je trener Neretljak, naglašavajući da vjeruje u pošten  rad, odricanje i zalaganje igrača.

Orašje se nalazi u ponajboljoj situaciji  kad su u pitanju tereni za rad i kompletne pripreme momčad će odraditi u Posavini. Odlazak na Jadran stvorio bi kažu, dodatne troškove,  a potrebne novce žele usmjeriti prema igračima i drugim klupskim potrebama. Igrači sa svoje strane obećavaju  istinsku borbu za svaki bod i pri tom očekuju i potporu navijača. –Iza sebe imam  jako veliki broj odrađenih zimskih priprema i s nestrpljenjem sam očekivao prvu prozivku. Vjerujem da ćemo svi podnijeti napore, jer znamo da nas očekuje teška sezona. Raspored nam ide na ruku i uvjeren sam da sadašnja momčad može napraviti još jedan povijesni uspjeh za HNK Orašje, istaknuo je Marijan Marošević, štoper Orašja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password