Zadovoljavajuće stanje sigurnosti u ŽP u studenom ove godine

Mjesec studeni u ŽP, s aspekta sigurnosti, u MUP-u ŽP ocijenjen je zadovoljavajućim, navodi se u redovitoj informaciji Uprave policije MUP-a ŽP. Na području kriminaliteta smanjen je broj prijavljenih KD u odnosu na listopad i isto razdoblje prošle godine. Povećana  je  naknadna otkrivenost za obadva komparirana razdoblja  kao i ukupna razriješenost. Policija je razriješila  92,85% kaznenih djela  a mjesec ranije nešto više od 80 posto. Najčešće su prijavljivana kaznena djela:Ugrožavanje sigurnosti u prometu i nanošenje lakših tjelesnih ozljeda“. U studenom je policija zabilježila povećanje broja prekršaja protiv javnog reda i mira  u odnosu na prošli mjesec, ukupno 21,  ali i smanjenje u odnosu na studeni prošle godine kada ih je bilo 34. .

Sigurnost prometa također je dobila zadovoljavajuću ocjenu, navode u MUP-u,  iz razloga  neznatnog povećanja broja nezgoda u odnosu na prošli mjesec, ali i neznatno povećanje u odnosu na isto razdoblje lani. Policija je tijekom studenog ove godine evidentirala 20  prometnih nezgoda, s dvoje teže i 6 lakše ozlijeđenih osoba. .Nezgode su se najčešće događale u općini Orašje,  njih 10,  u općini  Odžak – 9 , dok se na području općine Domaljevac-Šamac  dogodila 1 nezgoda. Kontrolirano je  3 348 vozila pri čemu je otkriveno 664 prekršaja, od kojih je 377 prekršaja za koje je predviđena novčana kazna veća od 50 KM. Iz prometa  je isključeno  20  vozača  i 7 vozila što je, kažu u policiji, izvrstan rezultat rada prometne policije policijskih uprava. Vozači su najčešće  isključeni zbog  neposjedovanja vozačke dozvole i alkoholiziranosti  a vozila zbog neregistriranosti .

Jedinica za profesionalne standarde MUP-a ŽP zaprimila je u 11. mj. 3 predstavke na postupanje policije, koje se nalaze u postupku.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password