Zadovoljavajuće stanje sigurnosti u ŽP u kolovozu 2018.g.

Stanje sigurnosti u ŽP u kolovozu ove godine, prema ocjeni MUP-a ŽP, zadovoljavajuće je, stoji u informaciji MUP-a ŽP. Na području kriminaliteta  evidentirano je smanjenje broja  prijavljenih KD u odnosu na isto razdoblje prošle godine te  neznatno povećanje  u odnosu na srpanj o.g.  Povećana je i naknadna otkrivenost i ukupna razriješenost  u odnosu na komparativna razdoblja. Tijekom prošloga mjeseca obrađeno je 16 prijava kaznenih djela, a ukupno njih razriješeno   81,25%. Najčešće su prijavljivana kaznena djela „teške krađe i nanošenja tjelesnih ozljeda“.

Tek zadovoljavajućim je ocijenjeno stanje sigurnosti prometa u ŽP iz razloga       kontinuiranog  povećanja  broja prometnih nezgoda i u odnosu na  7. mj. ove godine i  prošlogodišnji kolovoz. Tijekom protekloga mjeseca na prometnicama u ŽP zabilježeno je 36  prometnih nezgoda, s jednom smrtno stradalom, 4 teže i 14 lakše ozlijeđenih osoba. .Nezgode su se najčešće događale na području općine Orašje, njih 22  u općini  Odžak 10 , dok  su  se na području Općine Domaljevac-Šamac       dogodile  4  nezgode. Kontrolirano je 3 336 vozila,  otkriveno je 1 258  prekršaja  prikazanih  kroz  prekršajne prijave i naloge,  od čega je 762 prekršaja za koje je predviđena novčana kazna veća od 50KM. Iz prometa  je isključeno  27 vozača   i 12 vozila što je, ističe glasnogovornik Uprave policije MUP-u ŽP Josip Dominković, izvrstan rezultat rada prometne policije policijskih uprava. Vozači su najčešće  isključeni zbog  neposjedovanja vozačke dozvole i alkoholiziranosti  a vozila zbog neregistriranosti .

Jedinica za profesionalne standarde  MUP-a  ŽP tijekom kolovoz je zaprimila 3 predstavke na postupanje policije  od kojih su 2 okončane obustavljanjem postupka a 1 je još u postupku, navodi se u informaciji MUP-a ŽP o stanju sigurnosti na području ŽP u kolovozu 2018.g.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password