Uzoriti kardinal Vinko Puljić podijelio sakrament Krizme u župi Sv.Mihovila u Kopanicama

  • Uzoriti kardinal Vinko Puljić podijelio sakrament Krizme u župi Sv.Mihovila u Kopanicama
  • Uzoriti kardinal Vinko Puljić podijelio sakrament Krizme u župi Sv.Mihovila u Kopanicama
  • Uzoriti kardinal Vinko Puljić podijelio sakrament Krizme u župi Sv.Mihovila u Kopanicama

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u subotu je pohodio župu Sv. Mihovila u Kopanicama i podijelio sakrament svete Potvrde za osmero mladih iz ove župe. Kardinal Puljić je pred mnoštvom vjernika izrazio radost da je ovogodišnja krizmena slavlja započeo u Posavini, u istočnom dijelu općine Orašje, koji je u prethodnih 28 godina proživio strahote rata, progonstva i strašnih poplava od kojih su rane još uvijek nezaliječene.
Neizmjernu radost dolaska kardinala Vinka među vjernički puk u Kopanicama, ponajviše su iskazivali krizmanici Antonio, Đuro, Marija, Mihaela, Gabrijela, Marijela, Danijela i Marina, te njihovi kumovi i roditelji, kao i veliki broj vjernika koji su molitvom potvrdili svoju vjeru i pripadnost Crkvi, te uveličali svečanost misnog slavlja, kojeg su glazbom i pjesmom uljepšali članovi Župnog zbora. Euharistijsko slavlje predvodio je Uzoriti kardinal Vinko Puljić u koncelebraciji s još 6 svećenika susjednih župa, na čelu sa fra Antom Pušeljićem, dekanom Šamačkog dekanata. Tople riječi dobrodošlice nadbiskupu su uputili župnik vlč. Đuro Živković, a u ime krizmanika Gabrijela Lukačević.
–„Raduje me dolazak velikog broja vjernika, koji, nakon brojnih mjera i zabrana, kao da su jedva dočekali da se i u njihovom kraju događa duhovno okupljanje. Smatram da su upravo te mjere privukle roditelje djeci i obrnuto, da jedni druge potpunije upoznaju i istinski ojačaju vjeru u obiteljskom ozračju“, naglasio je kardinal Puljić, te krizmanicima poručio, -„Prevažno je da svoju vjeru iskreno volite, stoga želim da vas ovaj sakrament utvrdi u ljubavi prema vjeri i crkvi. Budite živi udovi crkve i nastojite pod vodstvom Duha svetoga, svima služiti poput Krista koji nije došao da bude služen, nego da služi”, poručio je kardinal Puljić i naglasio kako nikakva situacija, bilo gospodarska, politička, zdravstvena ili ova s pandemijom, ne smije nas odvojiti od Božje ljubavi.

Kardinal je poručio kako kršteni i krizmeni kumovi moraju biti uz djecu, njihova potpora i oslonac dok odrastaju. –„Svjedočili ste ovih dana kako su bezdušno napadali mene i katoličku crkvu, ali bilo je jako puno onih koji su rekli „Kardinale, stojimo uz vas“. Potpora molitvom puno je značila za mene i pokazala kako nisam sam. Isto tako drage kume i kumovi, budite podrška ovim mladima da im pomognete da sačuvaju dostojnost svoje vjere i nikad ne osjete da su sami”, istaknuo je vrhbosanski nadbiskup Vinko Puljić u svojoj propovijedi, a nakon svete mise krizmanicima je podijelio Dječju bibliju. Proslava podjele sakramenta krizme u Kopanicama nastavljena je u domovima krizmanika u krugu rodbine i prijatelja.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password