Uspješan nastup dječaka iz Orašja na Sportskim igrama mladih u BiH

  • Uspješan nastup dječaka iz Orašja na Sportskim igrama mladih u BiH

Nakon nastupa i natjecanja u 39 gradova u BiH, među kojima je i Orašje, završene su devete Sportske igre mladih dodjelom medalja u drugoj smjeni. Time je BiH dobila državne predstavnike za Međunarodno finale Igara u Splitu  od 18.8.-22.8., gdje će mladi bh. reprezentativci odmjeriti snage s mališanima iz Hrvatske i Srbije. Orašje kao jedan od domaćina sudjeluje u najmasovnijem sportskom projektu u regiji, i još jednom  je potvrdio da ima sportskog potencijala i u najmlađima. Svečana dodjela medalja održala se jučer u dvorani Mojmilo, a na postolja najljepše sportske priče u Bosni i Hercegovini popeli su se i dječaci iz Orašja. Na šahovskom turniru 2.mjesto osvojio je Zvonimir Oršolić, u kategoriji odbojka na pijesku 3 mjesto osvojili su Antonio Klaić i Marko Živković pod vodstvom prof. Mehmeda Memiševića dok su odbojkašice zaustavljene u 1/8 finala.

Mladi finalisti su također imali i propusnicu za finalnu utakmicu u Cup-u u nogometu, gdje su se djevojčice i dječaci, sa i bez poteškoća, zajedno u timovima borili za titulu najboljih u našoj državi. Teška finalna utakmica u UNIFIED nogometu odigrala se između ekipa „Zavod Pazarić“ i „Kluba specijalnih sportova“ iz Tuzle u čijem je timu bio i Mario Kopić iz Oštre Luke gdje je u konačnici ekipa iz Tuzle, uspjela ostvariti pobjedu rezultatom 2:0 te osvojiti zlatnu medalju 9. Sportskih igara mladih.

Priznanja najboljima uručili su Američki veleposlanik u BiH g.Eric Nelson, bh atletičar Amel Tuka i Mirza Teletović, jedan od najboljih bh košarkaša svih vremena koji je nastupao i u NBA ligi.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password