U ŽP sigurnosna situacija u ožujku 2020.g. zadovoljavajuća

Pripadnici MUP-a ŽP, uz stalne angažmane vezane za pojavu koronavirusa, permanentno vode brigu i o sigurnosti građana na ovome području. Kada je u pitanju stanje sigurnosti u mjesecu iz nas, u MUP-u ŽP ocijenili su ga zadovoljavajućim, a na osnovu pokazatelja iz oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i oblasti sigurnosti javnog prometa. U segmentu kriminaliteta evidentirano je smanjenje broja prijavljenih KD u odnosu na drugi ovogodišnji mjesec, i povećanje u odnosu na 3. mj. 2019 g. Povećana je naknadna otkrivenost kao i ukupna razriješenost u odnosu na komparirana razdoblja Tijekom analiziranog perioda nije bilo prijava kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminaliteta i terorizma. U informaciji Uprave policije MUP-a ŽP stoji kako je i znatno povećan broj prekršaja protiv javnog reda i mira u odnosu na oba komparirana razdoblja, dok je identičan broj prometnih nezgoda u odnosu na veljaču, ali smanjen u odnosu na ožujak prošle godine.
Policija je u ožujku obradila 12 prijava kaznenih djela, pet manje nego mjesec ranije, odn. 1 više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Sveukupno je razriješeno 75% kaznenih djela, a najčešće su prijavljivana KD „ Posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih sredstava“.
Na području ŽP,u ožujku ove godine, ukupno je evidentiran i obrađen 31 prekršaj , 23 više u odnosu na mjesec ranije, odn. 17 više u usporedbi s istim mjesecom 2019.g. Na području općine Orašje evidentirano je 10 prekršaja, a 21 na području općine Odžak.
Na prometnicama u ŽP u trećem mjesecu ove godine evidentirano je 10 prometnih nezgoda, s jednom teže ozlijeđenom osobom. Nezgode su se najčešće događale na prometnicama u općini Orašje, njih 7, a tri su bile na cestama u Odžačkoj općini. Policija je kontrolirala 1 928 vozila, pri čemu je otkriveno 349 prekršaja prikazanih kroz prekršajne prijave i naloge, od čega 216 prekršaja za koje je predviđena novčana kazna veća od 50 KM. Iz prometa je isključeno 13 vozača i 5 vozila što je, navode u policiji, izvrstan rezultat rada prometne policije policijskih uprava. Vozači su najčešće isključeni zbog alkoholiziranosti i neposjedovanja vozačke dozvole, a vozila zbog neregistriranosti
Tijekom ožujka 2020 godine Jedinica za profesionalne standarde MUP-a je zaprimila 2 prijave na postupanje policijskih službenika koje se nalaze u postupku, stoji u informaciji o stanju sigurnosti na području ŽP za ožujak 2020 g.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password