U ŽP 14 novooboljelih od koronavirusa, preminula jedna osoba iz Odžaka

U posljednja 24 sata u Županiji Posavskoj došlo je do naglog porasta broja zaraženih na koronavirus. Ukupno je 14 novooboljelih, od toga 11 osoba s područja općine Orašje, dvije s područja općine Domaljevac-Šamac i jedna osoba iz općine Odžak. Ukupno je do danas na području ŽP registrirano 40 pozitivnih osoba, 11 se uspješno oporavilo i izliječene su, 1 osoba je preminula i trenutno je 28 aktivnih slučajeva, navodi se u današnjem priopćenju Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP.

Preminula osoba je s područja općine Odžak i bila je smještena na UKC Tuzla od 07.08.2020. godine.  Od 13.08. bila je pozitivna na koronavirus, te je 18.08. preminula na UKC Tuzla. Prema podacima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP, do danas 19.08. ukupno je testirano 619 osoba, a broj testiranih uzoraka je 981, dok se trenutno u samoizolaciji nalazi 121 osoba.

Zavod za javno zdravstvo ŽP Orašje poduzeo je neophodne mjere stavljanja pod zdravstveni nadzor bliskih kontakata, odnosno stavljanja tih osoba pod mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana, te planira provesti i testiranje osoba bliskih kontakata pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju na području ŽP u posljednjih desetak dana i cirkulaciju virusa u populaciji, upozoravaju se svi stanovnici ŽP na obvezno pridržavanje svih preporuka i naredbi Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i socijalne politike ŽP, kao i Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password