U tijeku dostava rodnih listova i izjava o životu radi isplate invalidnina

Na poziv Službe opće uprave, branitelja i društvenih djelatnosti Općine Orašje za dostavu rodnih listova korisnika osobnih i obiteljskih invalidnina, te korisnika ratnih odličja, s prebivalištem na području općine Orašje, proteklih dana odazvao se veliki broj osoba, koji su dostavili traženu dokumentaciju. U Općini doznajemo kako nema velikih gužvi, te da rok za dostavu traženih dokumenata nije definiran, ali je poželjno da se to učini što prije. Korisnici osobnih i obiteljskih invalidnina, te korisnici ratnih odličja s prebivalištem u inozemstvu obvezni su svakih šest mjeseci u Općinu dostavljati Izjavu o životu koju ovjerava nadležni notarski ured po mjestu prebivališta

Korisnici koji ne mogu podići rodne listove na području općine Orašje, dakle oni koji su rođeni u Brčkom ili drugim mjestima izvan ove općine, trebaju samo doći u Općinu u ured br. 28 s osobnom iskaznicom i dati izjavu, što znači da ne moraju ići po svoje rodne listove u nadležne matične urede, izvijestili su danas iz Općine Orašje.

Osobama koje ne dostave rodni list odn. izjavu o životu, Općina će do njihova dostavljanja, privremeno obustaviti isplatu stečenih prava.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password