U Sveučilišnom centru Posavina počela nova akademska godina

  • U Sveučilišnom centru Posavina počela nova akademska godina
  • U Sveučilišnom centru Posavina počela nova akademska godina

U Sveučilišnom centru Posavina jučer je upriličena svečanost početka nove akademske godine za studente prve godine preddiplomskih studija, fakulteta koji izvode nastavu u Orašju. Uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, svečanosti su u Amfiteatru ŠC fra Martina Nedića nazočili budući studenti, dekani fakulteta, prorektori i suradnici. Studentima su se obratili prof.dr. Vlado Majstorović, prorektor za međusveučilišnu i međuinstitucionalnu suradnju i Ana Andrić ministrica znanosti, prosvjete, kulture i Športa u Vladi ŽP.

Prorektor Majstorović je istaknuo vrlo dobru suradnju sa Sveučilišnim Centrom u Posavini, osobito u teškim uvjetima, ne samo za obrazovanje, nego i gospodarstvo. -“Ne da smo zadovoljni nego i prezadovoljni uvjetima kojim svjedočimo u svakodnevnom životu, ne samo u obrazovanju nego i gospodarstvu. U uvjetima pandemije smo se ipak uspjeli organizirati, naći snage, želje i volje da u ovakvim uvjetima stvorimo, organiziramo se i da naš Sveučilišni centar u Posavini funkcionira gotovo kao da i nema COVID-a. Sretni smo na poseban način što je projekt Sveučilišnog centra u Posavini umrežen i timski ga podržava Vlada ŽP, Sveučilište, studenti i brojni partneri, naglasio je prof.dr. Vlado Majstorović.

Pozdravne riječi u ime Vlade ŽP uputila je ministrica Ana Andrić, te istaknula kako Vlada ŽP kontinuirano financijski pomaže i prati rad Sveučilišta, a vidljivi rezultati djelovanja su opstojnost Sveučilišnog centra Posavina. –Osigurat ćemo sve da u suradnji sa Sveučilištem organiziramo izvođenje nastave u živo na tradicionalan način, kao i na daljinu, uz primjenu odgovarajućih i dostupnih informacijskih tehnologija. Ustrajat ćemo na ispunjenju obveza prema mostarskom Sveučilištu, prateći njegovu razvojnu koncepciju“, naglasila je ministrica Andrić, a brucošima poručila da preuzmu i ostvare svoje obveze, da uče i obrazuju se, te nezaustavljivo ostvaruju svoje ciljeve u akademskom smislu. –Odlukom da studirate na jednoj od sastavnica Sveučilišta u Mostaru, napravili ste prvi u nizu koraka na putu do željenog cilja, do stjecanja odabranog akademskog zvanja, poručila je ministrica  Ana Andrić.

Prisutni budući studenti izrazili su zadovoljstvo riječima ohrabrenja, te naglasili kako godine budućeg  studiranja donose novo poglavlje njihova života i želju da steknu neko od fakultetskih zvanja. U Vladi ŽP održan sastanak predstavnika Sveučilišta Mostar i Vlade ŽP, a teme razgovora bile su rad, problemi i teškoće Centra, te unaprjeđenje suradnje kao i vidovi pomoći. Tom prigodom između Vlade ŽP i Sveučilišta Mostar  potpisan je Sporazum o uspostavi suradnje u digitalizaciji odgojno obrazovnog sustava.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password