U pripremnim utakmicama labudovi poraženi od Radnika i svladali Vukovar 91

Iza nogometaša Orašja su dva tjedna naporna rada i u tom periodu igrači su iskazali veliku ozbiljnost. Stručni stožer upravo na tome inzistira i među labudovima nema privilegiranih. Svi igrači se svojski trude, ozbiljno su prihvatili sve zadatke i za sada sve protječe bez problema. -U prva dva tjedna odradili smo 14 treninga i odigrali dvije pripremne utakmice i u cjelini mogu biti zadovoljan što nemamo ozlijeđenih igrača. Iza nas je najteži dio priprema, a u nastavku slijedi zanimljiviji i naporniji ritam, ističe trener Mato Neretljak i dodaje, -U prvoj utakmici s Radnikom iz Bijeljine mogu biti zadovoljan do 75 minute kad smo ravnopravno parirali jačem suparniku. U zadnjih desetak minuta dali smo prigodu nekolicini juniora i kadeta i pali smo u ritmu što je Radnik iskoristio i stigao do pobjede 3:0. U susretu s Vukovarom 91 pokazali smo dosta vrlina, ali i slabosti. Pripreme su dosta zahtjevne i ne osvrćem se na rezultat, pa sam u igru ubacio čak 23 igrača. Rotirali smo momčad, umor je bio prisutan kod većine, ali važno da su se svi dobro istrčali. Smeta me gubljenje rasporeda gdje smo na momente lutali, ali u cjelini mogu biti zadovoljan. Odluka je pala u prvom poluvremenu kad je mladi Šarkanović postigao pogodak. Radi se o kvalitetnom igraču iz šamačkog Borca koji bi mogao biti dobro pojačanje za Orašje, naglasio je Neretljak.

Naredna dva tjedna je ključni dio priprema s puno brzinske izdržljivosti uz rad s loptom. U pet dana igrače očekuje sedam treninga i utakmica sa Cibaliom. Za vinkovčane je generalna provjera pred početak sezone, a labudovi su na sredini pripremnog dijela, pa domaćine zanima koliko su igrači kondicijski spremni.

Zvonimir Mikić je predvodnik mladog vala labudova i trener Neretljak u njega polaže velike nade. Ističe da je u početku bilo jako naporno raditi, ali sa svakim narednim treningom organizam je kaže, lakše disao -Motiva mi ne manjka i smatram da bi ova sezona mogla biti u znaku Orašja. Iskreno se nadam da će biti dobre igre, golova i puno bodova na našem kontu, s optimizmom ističe 18-godišnji Mikić.

Stanoje Jovanović jedan je od standardnih igrača od kojeg stručni stožer očekuje  da ovog proljeća zaigra u punom sjaju.-Imamo idealne uvjete za rad i moram naglasiti da smo s te strane izuzetno zadovoljni. Razlika je kad trčimo kroz blato ili na travi s procvalim maslačkom. Uvjeren sam da će ovakav rad donijeti dobre rezultate, poručio je Jovanović.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password