U Oštroj Luci održan 2. Memorijal ribolovaca “TONY CARP CUP”

Jezero „Lučki rov“ u Oštroj Luci postala je prava sportska i turistička atrakcija. Sva međunarodna ribička natjecanja „pod kapom“ sekcije ribiča iz Oštre Luke, Boka i Bukove Grede vrhunski se organiziraju, tako da je na ribičkoj karti taj dio oraške Posavine postalo omiljeno mjesto dolaska ribiča, čak iz zemalja okruženja, osobito susjednih slavonaca, a napose županjaca. Ulov ribe ovdje ne završava u tanjurima natjecatelja, nego se vraća u vodu, no to ne isključuje bogat meni na kojem se ne gledaju kalorije, već slasne posavske delicije.  Prirodna ljepota, mir, uređena infrastruktura, čak i šetalište oko jezera, postalo je prava turistička destinacija.

Proteklog vikenda uspješno je završilo natjecanje ribolovaca 2.Memorijalni „Tony Carp Cup“, koji je održa na reviru  „Lučki rov“ u O.Luci. Natjecanje-druženje u spomen tragično preminulog Tonija Filipovića, koji je bio član udruge ribolovaca „Šaran“ Orašje, trajalo je 72 sata. Sudjelovalo je čak 16 ekipa u dva sektora od kojih  je jedna bila iz RH (Županja), dvije iz Gradačca, a ostalo ribiči općine Orašje. Lovilo se u dva sektora i bodovani su svi primjerci ulovljenog šarana i amura, težine veće od 1kg. -„Kada se 72 sata bude uz vodu i ribički štap to je više od hobija, to je istinska zaljubljenost. Bilo je i naporno, jer su nas pratile visoke temperature, čak i oluja, ali nismo napuštali naša mjesta“, kaže Ivica Arlović, predsjednik ribičke sekcije Oštra Luka –Bok-B.Greda, jedne od sedam sekcije u sklopu UR Šaran Orašje ( Orašje, Ugljara, Donja Mahala, Tolisa, Matići i Kostrč sa ukupno 380 članova).

Vremenski uvjeti omogućili su dobar ulov, tako da je upecano ukupno 345 kg šarana i amura i sve naravno vraćeno u jezero. Najveću ribu ulovila  je domaća ekipa CT Pajdaši od 12,45 kg (Joso, Marijan i Marko Arlović i Marko Đurčević), a najmanju ribu ekipa CT Rođaci iz D. Mahale (1,97 kg). U Sektoru „A“ prvo mjesto osvojio je Carp team DOKTORI  s ulovljenih 55,15 kg, u sastavu Ivano Arlović, Željko Perić i Mijo Džijan.  Drugi je bio CT ROĐACI iz D.Mahale sa 45,70 kg, a treći CT JASTREBOVI iz Matića sa 26,87kg ribe. Pobjednik u sektor„B“ je CT PARABELLUM iz Boka u sastavu Velimir i Đuro Kosić  sa 58,75kg. Drugo mjesto osvojio je CT  AFRIČKI ESKIMI u kojem su sudjelovali otac i brat pokojnog Tonija, s ulovljenih 39,80 kg i treće CT FANATIX iz Gradačca s ulovljenih 39,43kg ribe.  Predsjednik UR Šaran Orašje Mario Živković daje najviše ocjene za organizaciju svih okupljanja sekcije  Oštra Luka- Bok, pa i memorijalnog turnira. – „Ovdje su uvijek odlična natjecanja i odaziv je također odličan, čak i u ovo vrijeme korona. Na sreću svi smo na otvorenom, veliko prostanstvo daje mogućnost distance, te provođenja ostalih epidemioloških mjera“, zaključio je Živković.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password