U Orašju predstavljen Zakon o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem F BiH

U Orašju je danas predstavljen Zakon o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem F BiH.  Zakon su predstavili predstavnici Federalnog Ministarstva pravde i Federalnog Zavoda za programiranje razvoja, a u ime organizatora skupa, Ministarstva gospodarstva i prostornog uređenja ŽP, govorio je ministar Darko Kasap. „Županija Posavska želi biti dio ovoga procesa, jer to nam je uvjet za pristupne fondove EU. Kao takvi, zajedno s  jedinicama lokalne samouprave želimo biti dio priče kad je u pitanju povlačenje sredstava iz EU. Što prije shvatimo ovu problematiku, prije ćemo pristupiti fondovima“, istaknuo je ministar Kasap.

–U Orašju smo predstavili odredbe zakona o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem  u FBiH, kao i obaveze koje proističu iz zakona u pogledu uspostavljanja struktura za razvojno planiranje. U okviru procesa stavljenih pred BiH, vezano za njeno pristupanje EU pokušavamo da kroz ovaj zakon omogućimo kako bi svi nivoi lakše uspostavili strukture vezane za razvojno planiranje koje će omogućiti lakše ostvarivanje prava na pretpristupne fondove EU. Kao nositelji aktivnosti tu smo da sa svim nivoima u FBiH omogućimo što lakši i brži način, istaknula je Kobašlija Alma, stručna savjetnica za Europske integracije u federalnom ministarstvu pravde.

-Nakon Livna, Sarajeva, Goražda i Bihaća, ovo je peti sastanak u nizu na kojem promoviramo zakon o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem. Željeli smo predstavnicima Vlade ŽP i lokalne samouprave predstaviti  zakon i ukazati na stvari u budućem periodu i odgovoriti na pitanja koja se nameću u ovom procesu, kazao je Nijaz Avdukić pomoćnik direktora federalnog zavoda za programiranje razvoja.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password