U Orašju održan 3.Međunarodni malonogometni turnir za djevojčice „Nogomet bez granica“

  • U Orašju održan 3.Međunarodni malonogometni turnir za djevojčice „Nogomet bez granica“
  • U Orašju održan 3.Međunarodni malonogometni turnir za djevojčice „Nogomet bez granica“
  • U Orašju održan 3.Međunarodni malonogometni turnir za djevojčice „Nogomet bez granica“

U zadnjih nekoliko godina ženski nogomet u BiH doživio je istinsku ekspanziju zahvaljujući čelnicima iz NSBiH, zatim FIFA i UEFA su kroz financijska sredstva dali jaku potporu djevojkama u kopačkama, a sve je skupa potaknulo izuzetno zanimanje i upis djevojaka u nogometne klubove. To se potvrdilo i proteklog vikenda u Orašju gdje je uspješno organiziran 3.Međunarodni malonogometni turnir „Nogomet bez granica“, na kojem je nastupilo 10 ekipa iz BiH i RH s djevojčicama do 15 godina starosti. Respektabilan turnir u organizaciji ŽNK Posavina Domaljevac, održan u Sportskoj dvorani u Orašju, okupio je najbolje klubove iz BiH u ovoj kategoriji. Konkurenciju su dodatno pojačale i tri ekipe iz RH, ŽNK Marjan Split, ŽNK Viktoria Sl. Brod i ŽNK Graničar Županja, a cjelodnevni turnir pratio je veliki broj gledatelja. Prvo mjesto s prošlogodišnjeg turnira branila je domaća ekipa Posavina Domaljevac, koja i ove godine ušla u polufinale s tri prvoplasirana kluba Premijer lige BiH. Posavke su pokleknule u polufinalnom susretu protiv ŽFK Radnik Bumerang iz Bijeljine, koji je na koncu zasluženo osvojio pobjednički pokal, a prijatno iznenađenje i osvježenje turnira bila je ekipa iz Zvornika.
-„Turnir iz godine u godinu raste i okuplja najjače klubove među kojim su 17-godišnji prvak BiH, SFK 2000 Sarajevo, zatim Radnik Bumerang kadetski prvak BiH, tuzlanska Sloboda, splitski Marjan. Posavina je osvojila četvrto mjesto i moram naglasiti da je uspjeh za svaku pohvalu ako znamo da smo nastupili u iznimno jakoj konkurenciji. Do finala nas je dijelio jedan gol kojeg smo primili protiv djevojčica iz Bijeljine, osvajačica turnira“, naglasio je Ilija Lucić iz Domaljevca, izbornik ženske kadetske reprezentacije BiH, koji je uručio pobjednički pokal ekipi iz Bijeljine.

Završnica turnira donijela je puno uzbuđenja, a velika neizvjesnost viđena je u polufinalnim susretima u kojim je po jedan pogodak odlučio finaliste. Polufinale: Posavina : Radnik 0:1, Drina : SFK Sarajevo 1:0. Za III. Mjesto SFK Sarajevo : Posavina 4:1, Za I. mjesto Radnik : Drina 3:0. Bijeljinke su pokazale da igraju najbolji mali nogomet i kroz cjelokupan nastup stekle simpatije gledatelja. Igrale su borbeno i vrlo disciplinirano, a turnir su završile bez izgubljene utakmice.
-„Naša vratarka nije primila niti jedan pogodak, što je donekle bilo i presudno u našem trijumfu. Pohvalila bih organizatore koji su pokazali da im je cilj unaprijediti ženski nogomet koji je još uvijek u fazi razvoja u BiH, ali pred kojim je zasigurno svijetla budućnost“, istaknula je Vesna Njeguš, trenerica ŽFK Radnik Bumerang Bijeljina. Četiri prvoplasirane ekipe nagrađene su pokalima, a organizator je u iznimno jakoj konkurenciji izabrao i tri najbolje igračice. Najbolji strijelac je Glorija Slišković (SFK 2000 Sarajevo), najbolja vratarka Teodora Peranović (Radnik Bijeljina), a za najbolju igračicu turnira proglašena je Rajna Tešić (Drina Zvornik).

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password