U Mostaru održana 7. “Večer Posavine u Hercegovini”

  • U Mostaru održana 7. “Večer Posavine u Hercegovini”
  • U Mostaru održana 7. “Večer Posavine u Hercegovini”
  • U Mostaru održana 7. “Večer Posavine u Hercegovini”
  • U Mostaru održana 7. “Večer Posavine u Hercegovini”
  • U Mostaru održana 7. “Večer Posavine u Hercegovini”

U sklopu sadržaja međunarodnog sajma gospodarstva „Mostar 2019.“ održana je sedma po redu manifestacija „Večer Posavine u Hercegovini“. Radi se o tradicionalnim večerima koje se održavaju u vrijeme sajma u Mostaru i filmskog festivala u Orašju kada se održava „Večer Hercegovine u Posavini“. Uz nazočnost preko 400 posjetitelja, prije svega gospodarstvenika, uz ostale bili su nazočni visoki uzvanici među kojima predsjednik HNS-a BiH i HDZ BiH dr. Dragan Čović, predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ministri u Vijeću ministara BiH i u Vladi Federacije BiH, predstavnici svih razina vlasti i institucija u BiH, gosti iz Republike Hrvatske, predstavnici Središnjeg Ureda za Hrvate izvan RH i drugi.

Kao što se na sajmu u Mostaru Posavina predstavlja u najboljem svijetlu, jer su štandovi posavskih gospodarstvenika među najposjećenijim, tako se i na večeri u ljetnikovcu Radobolja na dostojan način predstavila ŽP. Domaćin večeri bio je Đuro Topić u ime Vlade ŽP i dogradonačelnik Brčko Distrikta BiH Anto Domić, a suorganizatori Vlade Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije na čelu sa predsjednicima Ivanom Jozićem, Zdenkom Ćosićem i Nevenkom Hercegom. „Večeri Posavine u Hercegovini“ bili su nazočni brojni gospodarstvenici i osobe iz javnog i političkog života ŽP, uz ostale predsjednik Skupštine Blaž Župarić, te tri načelnika posavskih općina Stanko Vincetić, Stjepan Piljić i Jakov Ivanković.

Pozdravne riječi predsjednika Vlade ŽP Đure Topića bile su u znaku čestitanja direktorici sajma Delfini Bošnjak na organizaciji međunarodne sajamske manifestacije, posebnog pozdrava gospodarstvenicima, te poziva upućenog prisutnima. –„Ovom vas prilikom želim pozvati na druženje u Posavini u rujnu kada će se održati Večer Hercegovine u Posavini. Također vas pozivam i na Filmski festival koji će se prvi puta održati, nažalost bez Ive Gregurevića, inicijatora „Dana hrvatskog filma“ u Orašju, ali mi nastavljamo tamo gdje je Ivo stao njemu u čast“, poručio je Topić. Dogradonačelnik Brčko Distrikta Anto Domić naglasio je kako su večeri u Mostaru i Orašju postale mostovi prijateljstva na kojima se jačaju veze između hrvatskog naroda, što je ključ njegove opstojnosti na ovim prostorima.

Tijekom večeri razmijenjeni su darovi, a u ime županije iz Hercegovine obratio se prigodnim riječima u znaku isticanja važnosti manifestacije predsjednik Zdenko Ćosić i nazvao večer festivalom hrvatskog zajedništva. Svoje promišljanje podijelio je prije blagoslova večere i fra Iko Skoko ukazujući na aktualan problem odlaska mladih. Nadahnutim riječima apelirao je na potrebu stvaranja novih radnih mjesta kako mladi ne bi odlazili iz zemlje. U nastavku večeri uz razgovore se družilo uz zvuke tamburaša i plesove članova KUD-a „Kralj Tomislav“ iz Tolise.

 

Izvor: Vlada ŽP

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password