U Mostaru održana “6. Večer Posavine u Hercegovini“

Šestu godinu za redom nastavljena je lijepa tradicija susreta Hercegovine i Posavine kroz manifestaciju „Večer Posavine u Hercegovini“. Sa večeri druženja i ugodnih razgovora, protkanom zvucima izvornog melosa u izvedbi folklornih skupina posavskog i hercegovačkog podneblja, upućena je zajednička poruka  kako se zajedništvom može izgraditi puno dobrih projekata korisnih  za obje sredine. Sve je započelo 2013.godine u Mostaru  za vrijeme održavanja Međunarodnog sajma gospodarstva. Posavljaci su željeli predstaviti, ne samo gospodarstvo, nego kulturu i tradiciju tri posavske općine, a Hercegovci su uzvratili sličnim posjetom u vrijeme manifestacije „Dani hrvatskog filma“ u Orašju, čime je nastavljena lijepa priča suradnje koja traje već šest godina.

Manifestacija je u sklopu 21. Međunarodnog sajma gospodarstva – Mostar 2018.godine, održana u  ambijentu ljetnikovca Radobolja u Mostaru u nazočnosti oko 350 uzvanika. Među brojnim gostima  bili su visoki dužnosnici svih razina vlasti među kojima je bio i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, predsjedateljica Zastupničkog doma u Parlamentu BiH Borjana Krišto, zamjenik predsjedatelja Doma narod Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda,   predsjedateljica Doma naroda Parlamenta FBiH Lidija Bradara, hrvatski veleposlanik Tomislav Leko, zatim predstavnici diplomatskog kora, ambasadori i konzuli iz BiH i RH, ministri u Vladama svih razina vlasti, zastupnici i općinski načelnici, predstavnici sveučilišta, crkveni velikodostojnici i drugi.

Večer je započela prepoznatljivom dobrodošlicom, a prigodne riječi pozdrava uputili su predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić. -„ Ovo je večer druženja i prijateljstva, susret sjevera i juga, šesti puta za redom na ovoj tradicionalnoj večeri koja prati Sajam gospodarstva u Mostaru i Filmski festival u Orašju. Na ovogodišnjem gospodarskom sajmu osigurali smo prostor od 360 m2 za izlagače iz Županije Posavske koji je popunjen sa 25 izlagača, jer želimo osnažiti dijalog gospodarskih subjekata, što u konačnici može polučiti pozitivan rezultat u razvoju gospodarstva, kako županije tako i cijele BiH. Večer je na tragu boljeg upoznavanja, zajedništva, suradnje i razmjene informacija i iskustva u iznalaženju rješenja za probleme koje nam stoje na putu u našem svakodnevnom profesionalnom radu, kazao je uz ostalo u prigodnom obraćanju predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić, te na kraju obraćanja uputio poziv za dolazak u Posavinu na manifestaciju „Dani hrvatskoga filma“ u Orašju. U glazbenom dijelu programa  pjesmom i plesom su se predstavili  i članovi  HKUD Napredak Odžak.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password