U Domaljevcu održana II redovna sjednica Skupštine ŽP

U Domaljevcu je danas održana 2. redovna sjednica najvišeg zakonodavnog tijela ŽP- Skupštine. Na početku zasjedanja minutom šutnje odana je počast nedavno preminulom djelatniku Stručne službe Skupštine ŽP Dragi Kneževiću, nakon čega su verificirani mandati novim zastupnicima- Vedrani Nišlić, Tanji Dominković, Barbari Ćošković, Josi Marković i Dragi Gubercu, koji su položili i svečanu prisegu za četverogodišnji mandat zastupnika u Skupštini ŽP, dok je zastupnik PS-e Mato Rošić podnio ostavku na tu poziciju. U novom sazivu Skupštine ŽP djeluje 5 zastupnica, dok je prethodni brojao četiri.

Zastupnici su jednoglasno usvojili skraćene zapisnike s prethodnih sjednica, te Izvješće o radu Skupštine ŽP u 2018. godini. Skupština je prošle godine održala tri redovne i jednu izvanrednu sjednicu, dok je u novom sazivu Skupština u prošloj godini održala jednu redovnu i dvije izvanredne sjednice. Dodatno pojašnjenje o radu Skupštine u protekloj godini dao je aktualni predsjednik Blaž Župarić, te naglasio kako je Izvješće urađeno objektivno, korektno, transparentno i sadržajno. U svojoj diskusiji zastupnici su se složili kako je potrebno održavanje većeg broja sjednica, barem jedna mjesečno, a da bi Skupština mogla normalno funkcionirati i imati veći broj sjednica, Župarić je naveo kako je prvi razlog da Vlada mora imati protočnost dokumenata i materijala. –„Svi materijali koji su prošle godine pristigli u Skupštinu bili su u proceduri. Uvjeren sam da će u ovoj godini rad Skupštine biti na većoj razini“, poručio je Blaž Župarić, predsjednik Skupštine ŽP.

Na sjednici su imenovani predsjednici i članovi skupštinskih komisija i odbora.  Za predsjednika Komisije za izbor i imenovanja izabran je Željko Ćošković, a za dopredsjednika  Mehmed Memišević. Mario Ćošković je izabran za predsjednika Mandatno imunitetske komisije, dok je njegov zamjenik Damir Hamidović.  U Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo imenovani su Joso Marković za predsjednika, a za članove Barbara Ćošković, Anita Mikić, Joso Oršolić, Đuro Delić, Ružica Šapina i Pašaga Hećimović. Odbor za gospodarstvo, financije i proračun čine predsjednik Ilija Benković, te članovi Tanja Dominković, Vedrana Nišlić, Željko Ćošković, Ivo Vincetić, Božo Benić i Vidan Janjić. Za predsjednika Odbora za društvene djelatnosti izabran je Dragan Guberac, a za članove Nataša Oršolić, Damir Hamidović, Marko Barukčić, Josip Marković i Mijo Lucić. Do kraja zasjedanja zastupnici su primili k znaju Informacije o radu Kantonalnog tužiteljstva i Kantonalnog suda Odžak, te  Općinskog suda Orašje, sve za prošlu godinu.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password