Tradicionalni ribarski ručak RU “ŠARAN” Orašje

Udruga ribolovaca „Šaran“ Orašje i ove godine organizirala je tradicionalni „Ribarski ručak“ za članstvo Udruge. Sva događanja su se odvijala na reviru „Ulovi i pusti“ –Ciglana u Orašju, pri čemu se na ovom lijepom druženju okupilo preko 200 članova i gostiju, ljubitelja prirode i ribolovnog sporta.

U okviru manifestacije održano je sportsko ribolovno natjecanje u „pecanju na plovak“ za djecu, juniore i seniore, te natjecanje članova u pripremanju fiš paprikaša.

U kategoriji pioniri i juniori nastupilo je 5 natjecatelja, a prvo mjesto osvojio je Zoran Simić, drugi je bio Ivan Živković, a treće mjesto pripalo je Dorianu Klaiću. Natjecanje seniora okupilo je 14 ribolovaca, a nakon 3 satnog ribolova prvo mjesto je odnio Joso  Mikić  iz Tolise, drugi je bio Toni Filipović iz Boka, a treći Mirko Kosić iz Boka.

Za  najuspješnije natjecatelje u pecanju Udruga je osigurala uz pehare i diplome i vrijedne nagrade u ribolovnom priboru, a firma Ribosport Brčko je donirala veliku količinu hrane za primamu koja je također podijeljena natjecateljima.

Udruga je dodijelila  nagrade za Kup udruge „Šaran“ u lovu šarana i amura koje je održano od 12 do 14 svibnja na kojem je nakon 50 sati natjecanja pobijedila ekipa „Joka i plaćenici“ iz Tolise,  drugo mjesto je pripalo ekipi  „Auto-Goran iz Županje, a treće ekipi „Simply“ iz Orašja.

Natjecanje u pripremi fiša okupilo je osam ekipa iz svih sekcija Udruge. Po običaju ovo natjecanje vuče za sobom i najviše polemike,  jer  svaka ekipa kuha „najbolji“  fiš.  Po mišljenju ocjenjivačkog suda ovaj put najuspješnija ekipa je bila  „Ledo i sestrić“ iz D.Mahale, drugo mjesto je pripalo ekipi „Sekcija D.Mahala“,  dok su treće  uzeli „Drać i Jale“ iz Kostrča.

U ovom kulinarskom natjecanju skuhano je 150 litara fiša, a najbolja potvrda kvalitete su prazni kotlići na kraju ručka koji je upriličen za sve članove i goste koji su sudjelovali u ovom lijepom druženju.

UR  Šaran je pripremila zahvalnice svima koji su pomogli u organizaciji ove manifestacije, te aktivnostima i radu Udruge.

-U organizaciji naše udruge ove godine uspješno smo  organizirali  već  3 natjecanja  u lovu šarana i amura, a do kraja ribolovne sezone imamo u planu održati još četiri takva sportska natjecanja na reviru „Ulovi i pusti“ u Orašju,  pri čemu se okupi veliki broj ekipa iz susjednih općina i gradova kao i ekipa iz susjednih država.  Također u ovoj godini planiramo održati  i  jedno natjecanje Udicom na plovak za mlađe kategorije ribolovaca koji su naša budućnost, istaknuo je  predsjednik Udruge  Mario Živković.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password