Svečanost dodjele 104 diplome u dislociranom centru u Orašju

Protekloga petka u Orašju je održana svečanost dodjele diploma za 104 diplomanta Fakulteta Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta Mostar, koji su studij završili u dislociranom centru u Orašju.

“Danas se radujemo vašem uspjehu i osobito nam je drago da je opravdanost projekta s današnjom promocijom neupitna i sve ono što smo napravili do sada potvrđuje da smo na pravom putu”, istaknuo je dekan prof.dr. Mario Vasilj, koji je uručio diplome za 20 magistara struke, 55 prvostupnika i 29 profesora koji su uspješno završili studij u DC studiranja u Orašju.
„Diploma je potvrda vašeg truda i uspješno stečenog znanja kroz godine studija. Vlada ŽP osjeća se ponosnom i u jednom dijelu također zaslužnom za vaš uspjeh, jer je u velikoj mjeri omogućila i doprinijela da se u Orašju otvori DC studiranja.

Diploma vam je otvorila vrata poslovne karijere i nadam se da će mnogi od vas ostati na prostoru ŽP i biti pokretačka snaga razvoja ovog kraja. Mladi su budućnost, a s jakom energijom i optimizmom zajednički moramo raditi na stvaranju boljeg života i ljepše budućnosti”, istaknuo je predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić. Naglasio je kako Vlada ŽP kroz prijem volontera na jednogodišnje stažiranje, pokušava osigurati početnu stepenicu uposlenja mladih s diplomom u rukama. Iako mala i sa skromnim proračunom Vlada je u 2015.godini primila 122 volontera, i tako će činiti i u buduće, dodao je predsjednik Klaić. Centar u Orašju trenutno broji više od 1300 studenata koji studiraju na četiri fakulteta s preko desetak smjerova.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password