Sportsko-ribolovno natjecanje na reviru Oštra Luka

Ribolovna sekcija Oštra Luka-Bok organizirala je proteklog vikenda neuobičajeno natjecanje. Po prvi put na reviru O.Luka održano je 48-satno sportsko-ribolovno natjecanje u ulovu na šarana i amura. Sve je započelo u petak u 12,00 sati i završilo u nedjelju u podne, a bodovani su samo primjerci teži od 1 kilogram. Sudjelovalo je 12 ekipa sa 33 natjecatelja koji su inače članovi sportskog udruženja ribolovaca „Šaran“ Orašje, koje gospodari lokalnim revirima i tokom rijeke Save na području općine Orašje.

RU Šaran redovito organizira ovakva natjecanja, a mi smo se odlučili da krenemo u natjecanje samo s našim članovima i na kraju svega, ocjena je vrlo dobra. Inicijativu su dali sami članovi koji nemaju sredstva i opremu za nastupe na regionalnim natjecanjima, a na ovaj način svi koji vole ova sport dobili su prigodu da se potvrde. Naša sekcija broji 58 članova, a natjecalo se njih 33, od kojih su polovica mladi ribolovci. Bilo jako naporno, dva dana i dvije noći, visoka temperatura i puno komaraca, ali uspjeli smo bez ikakvih incidenata. Prezadovoljni smo ulovom, jer na ovom reviru ne vrijede propisi „ulovi pa pusti“, istaknuo je Velimir Kosić predsjednik sekcije.

Tijekom dvodnevnog natjecanja ukupno je ulovljeno 48,82 a najteži plijen bio je šaran od 6,60 kg. Prvo mjesto osvojila je ekipa „CT Kriminalci“ sa 16,60 kg ribe (Luka Pejić, Ivica Arlović i Tunjo Mijić). Drugi su bili DDA BAITS (Velimir Kosić, Luka Brašnić i Đuro Kosić), a treći ekipa COBRA (Niko Mazalović, Mahir Karić i Asmir Džakovac). Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su vrijednim nagradama od organizatora, a veliku pomoć sekcija je dobila od RU Šaran koja je sufinancirala natjecanje, te od MZ Oštra Luka i Bok i načelnika općine Orašje Đure Topića. U završnom dijelu programa uslijedilo je druženje, razmjena iskustava i ribarske opreme, te opuštanje uz jelo i piće, uz poruku da će natjecanje postati dio tradicije posavskih ribolovaca.

-Ribolovac sam punih 17 godina i za ovaj sport potrebna je samo ljubav. Ona traje od malih nogu kad su moji roditelji iskopali ribnjak u blizini kuće. Moji dosadašnji rekordi na ovom jezeru su som od 14 kg i šaran od 13 kg. Poručio bih svima koji žele pravi odmor i opuštanje uz vodu da kupe obične štapove i učlane se u sekciju, poručio je Ivica Arlović član pobjedničke ekipe.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password