Sistematski stomatološki pregled obavilo svih 177 učenika OŠ u Domaljevcu

S ciljem isticanja važnosti održavanja čistih i zdravih zuba, ujedno i educiranja šire javnosti, osobito mlađe populacije, o pravilnoj njezi usne šupljine i razvijanju svijesti o važnosti oralne higijene kao preduvjeta za oralno i opće zdravlje svih učenika, u centralnoj Osnovnoj školi Braće Radića u Domaljevcu realizirana je akcija  sistematskih stomatoloških pregleda za sve učenike od pred škole do devetog razreda. U protekla četiri dana pregled je obavilo svih 177 učenika ove škole nakon čega su dobili savjete o oralnoj higijeni, kao i upute za eventualno daljnje postupanje i otklanjanje uočenih nedostataka.

Ideja je krenula na sastanku vijeća roditelja, koje je savjetodavno tijelo u školi, a željeli su kažu, unaprijediti odgojno obrazovni rad u školi. –„Stomatološki pregled učenika, kao i dan zdrave ishrane, predstavljaju nastojanja da unaprijedimo odgojno obrazovni rad u području zdravstvenog odgoja. Siguran sam da će kolege i u drugim školama krenuti našim putem” – istaknuo je ravnatelj škole Stjepan Piljić.

Ideju su odlično prihvatili u Domu zdravlja Orašje, a preglede je obavljala doktorica stomatologije Hajrija Tukulj-Musić koja je izrazila zadovoljstvo oralnom higijenom učenika, a ovom akcijom to će se kaže, još više poboljšati. -Iako je nekolicina prvi put sjela na stomatološku stolicu, kod djece nije bilo straha i mogu kazati da je stanje dobro. Bitno je poticati, osobito roditelje da utiču na djecu od malena, da ih dovode kod stomatologa i na taj način razbiju strah od bijelog mantila, poručila je dr. Hajrija Tukulj- Musić.

Marija Hrskanović učenica devetog razreda već je imala susrete sa zubarom i bez straha je pristupila pregledu. –„Zubi su podložni svim utjecajima pa smo dobili upute da ih peremo nakon svakog obroka ida jedemo zdravu hranu. Da bi smo imali lijepe, zdrave i bijele zube moramo ih njegovati“, poručila je Marija.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password