Ribarski ručak UR Šaran Orašje okupio članove, sponzore, goste i prijatelje ribolova

Tradicionalni Ribarski ručak u organizaciji UR Šaran Orašje svake godine okuplja sve svoje članove, sponzore, goste i prijatelje ribolova. Tako je bilo i ovaj put, a program je bio obogaćen raznim natjecanjima uz sudjelovanje članova svih sekcija, – „Svake godine imamo više sadržaja i odziv je sve bolji, a kako je slogan naše Turističke zajednice „Posavina raj za lov i ribolov“ upravo našu ideju i temeljimo na omasovljenu članstva i promociji ribolova i turizma. Vidimo da naši članovi, kao i lokalna zajednica prepoznaju našu ideju, što nas dodatno motivira da novim sadržajima obogatimo rad udruge, kazao je Mario Živković predsjednik UR Šaran Orašje

U natjecanju „Udicom na plovak“ u seniorskoj konkurenciji nastupilo je 12 ribolovaca. Prvo mjesto osvojio je Toni Filipović iz Boka, drugi je bio Joso Mikić iz Tolise, a treći Ivica Prgić iz D.Mahale. U kategoriji kadeta sudjelovalo je svega pet natjecatelja, a pobijedio je Denis Mehmedalić iz Orašja, drugi je bio Robert Ivić iz Matića, a treće mjesto osvojila je Ema Simić iz Orašja.

Najviše zanimanja pobudilo je natjecanje u pripremi fiš paprikaša, a ove godine prijavilo se čak 13 ekipa iz svih sekcija RU Šaran, te gostujuća ekipa iz Brčkog. Domaćini su osigurali začine i oko 70 kg svježe ribe za kuhanje oko 170 litara  fiša, a potvrda kvalitete i dobrog okusa jesu prazni kotlići po završetku manifestacije. U završnom dijelu okupili su se svi članovi druge i veliki broj gostiju iz srodnih udruga, a potporu njihovom radu, svojim dolaskom dali su načelnik općine Orašje Stanko Vincetić i predsjednik OV Orašje Mario Oršolić, kao i premijer Vlade ŽP Marijan Klaić.   –„Ribolovci na najbolji način oplemenjuju život redovitim aktivnostima, a ovakvim manifestacijama čine lijepu turističku promociju općine i cijele naše sredine“, rekao je načelnik Stanko Vincetić.

Ocjenjivački sud u sastavu Hrvoje Čavlović, Đuro Džoić i Anto Damjanović imao je vrlo tešku zadaću, a u odabiru najkvalitetnijeg uratka odlučile su sitnice, ponajprije oko tehnike kuhinja, gustine, boje i ljutine. Pobijedili su kuhari iz sekcije O.Luka i Bok, ekipa „Posavski trio, u sastavu Anđelko Pejić, Drago Mijić i Mijo Krištić. Drugi su bili „Kriminalci“ iz iste sekcije u kojoj su pripremali Mirko Kosić, Joso Vinković, Ivica i Marko Arlović. Ekipa „D.Mahala“ koja redovito bude visoko plasirana, ovaj put je osvojila treće mjesto, a svoje znanje su prezentirali Ivo Davidović i Ivica Prgić.

 

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password