Realizirana operativna akcija kodnog naziva “Brend”

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, u okviru  predmeta kodnog naziva „Brend“, jučer su izvršili pretrese osoba, stambenih i poslovnih objekata, službenih prostorija Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine i pokretnih stvari koje koristi 11 osumnjičenih osoba, službenika Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, na ukupno 22 lokacije na području Banjaluke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prijelaza Gradiška, Orašje i Šamac. Pretresi su izvršeni po naredbi Suda Bosne i Hercegovine prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenjem kaznenih djela “Udruživanje radi činjenja kaznenih djela“ iz člana 249. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa kaznenim djelima “Primanje dara i drugih oblika koristi“ iz člana 217. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine i “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”, iz člana 220. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Tijekom pretresa privremeno su oduzeti mobilni telefoni i SIM kartice, laptop, novac u ukupnom iznosu od 13.550,00 EUR, 3.400,00 KM i 200,00 KN, potvrde o naplati neizravnih poreza za robu prijavljenu usmenim putem (CPD blokovi), interne evidencije i uređaji za pohranu memorije.

Nakon izvršenih pretresa osoba, objekata i pokretnih stvari, slobode je lišeno 11 osumnjičenih osoba koje su dovedene u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje su ispitane u svojstvu osumnjičenih, te su danas predani u nadležnost pustupajućem tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Navedene aktivnosti su provedene pod nadzorom Tužiteljstva BiH i u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske, priopćeno je iz SIPA-e.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password