Promocija ribolova u Posavini  kroz  „Kobra kup“ u Orašju  

Na jezeru Ciglana u Orašju, u organizaciji UR Šaran Orašje, održano je  šesto međunarodno  natjecanje “Kobra kup 2018.”.  Nastupilo je 12 ekipa, od Orašja, Šamca i Gradačca, do ribolovaca iz Vinkovaca, Sl.Šamca, Županje i Beograda.  Natjecanje je specifično po tome što nisu dozvoljeni mamci od žitarica, nego samo kuglice i bojila. –Turnir je trajao tri dana i ukupno zaslužuje odličnu ocjenu. Naše šaransko jezero je privlačno ribolovcima iz okruženja, ali kako smo ograničeni na 12 pozicija, nismo u mogućnosti udovoljiti svima. Iduće natjecanje očekuje nas u listopadu s kojim ćemo zatvoriti sezonu ribolova na ovom reviru, kazao je Mario Živković, predsjednik Udruge ribolovaca Šaran Orašje. Prvo mjesto s ulovom 326 kg ribe osvojila je ekipa Carp team  BAF  iz Beograda. Druga je bila ekipa Omega iz Orašja sa 271 kg,  a treća „Joka i plaćenici“ iz Tolise s ulovljenih 257 kg.  Najveću ribu, šarana od 17,85  kg,  ulovila je ekipa Carp team  Mivardi iz Boka, a ukupno je na ovom natjecanju ulovljeno blizu dvije tone ribe.

Najveću ribu ulovila je ekipa CP Mivardi iz Boka, a među članovima je bio i Marko Mišković iz Vidovica, na privremenom radu u Austriji. Ljubav prema ribolovu obuzela ga je, kaže prije 20 godina i ne propušta natjecanja u Orašju. Kaže, obožava ribolov i boravak u prirodi, a upravo Posavina pruža idealne mogućnosti za taj hobi. –Bilo bi dobro još više  obogatiti riblji fond kako bi privukli ribolovce iz inozemstva, pa jednog dana organizirali i prestižnije natjecanje. Naša Posavina je lijepa i cijenjena, ne samo u našim očima, nego i u očima brojnih turista koji dolaze ovdje uživati. Uz promociju lova i ribolova, ovdje nisu do kraja istražene i druge ljepote Posavine koje s ponosom trebamo predstaviti našim gostima, poručio je Mišković.

Dušan Janeć  i Mirko Novaković iz pobjedničke ekipe iz Beograda treći put su na reviru u Orašju i mogu se pohvaliti da su pobijedili u sva tri natjecanja. -Uz dobar  ulov i bogatstvo ribe, moram istaknuti uistinu prijateljsko ozračje koje ovdje vlada među ribolovcima.  Obilazio sam dosta jezera u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, konkretno jezero u Orašju nas privlači zbog prijateljskog ozračja i gostoprimstva svih ekipa i naših domaćina koji mogu biti primjer svim drugima. Osjećam se kao kod kuće i nije mi teško da vozim od Beograda, prije svega zbog dobrih ljudi koji nas dočekaju, istaknuo je Dušan Janeć.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password