Promocija prve generacije gimnazijalaca ŠC fra Martina Nedića

U Orašju je održana svečana promocija 51 generacije oraških srednjoškolaca, ujedno i promocija prve generacije opće gimnazije koja je završila školovanje u ŠC fra Martina Nedića u Orašju. Ukupno je bilo 34 učenika u dva odjela i prema riječima ravnatelja škole prof. Branimira Leovca, najbolja su generacija sa fantastičnim prosjekom ocjena. 4,5  od prvog do četvrtog razreda,  najboljim od kako je srednja škola pokrenuta u Orašju. –Ako me pitate otkuda ovakav uspjeh, kazat ću da se desi jedna generacija odlikaša iz svih mjesta, a uz to, manji su odjeli, povećana je individualizacija nastave i profesori imaju više vremena za svakog učenika. Od 34 učenika imamo samo vrlo dobre i odlične. Odličnih učenika je 19, a 15 ih je oslobođeno mature zbog odličnog uspjeha kroz sve četiri godine. Učenicima generacije proglašeni su Marija Živković iz Kostrča i Matej Kosić iz Orašja i od Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP nagrađeni su stipendijom na fakultetu, rekao je ravnatelj škole prof. Branimir Leovac koji je tijekom promocije na pozornici održao dosta emotivan govor, te istaknuo da ovakve generacije nije bilo od kada postoji gimnazija u Orašju. Kroz sve četiri godine prosjek razreda je bio preko 4,50, a ove godine iznosio je 4,62.

Učenikom generacije proglašen je Matej Kosić, učenik 4a razreda gimnazije fra Martina Nedića Orašje, koji je sve četiri godine gimnazije završio odličnim uspjehom. Zanimljivo je istaknuti da je i tijekom osmogodišnjeg obrazovanja  svih osam godina bio odlikaš i također proglašen najboljim učenikom generacije. Iznimno skroman i čestit mladić, Matej u prvi plan ističe lijepa sjećanja na srednjoškolske dane, druženje s prijateljima u školi i naglašeno zanimanje za pojedine predmete. –Uvijek su me najviše zanimali matematika, fizika, kemija i prirodne znanosti. Školovanje ću nastaviti najvjerojatnije u Zagrebu na studiju Elektrotehnike, istaknuo je Matej Kosić.

Marija Živković iz Kostrča, učenica 4b razreda gimnazije u ŠC fra Martina Nedića u svih 12 godina svojeg školovanja bila odličan učenik i djevojka za primjer. Srednjoškolsko obrazovanje završila s prosjekom ocjena 5,0 i u njenoj đačkoj knjižici, ističe ravnatelj prof. Branimir Leovac, nikad nije bilo ni jedne trojke i četvorke. Marija ističe da je oduvijek bila zaljubljena u matematiku i fiziku, a to je potvrdila i pohađanjem dodatnih sati iz matematike kako bi materiju još više utvrdila. Završila je osnovnu glazbenu školu i nastupala u pjevačkom zboru, obožava kaže putovanja, pa tako u prvi plan lijepih sjećanja iz srednje škole stavlja maturalnu ekskurziju u Španjolskoj. O nastavku školovanja, navodi Marija, odlučit će nakon polaganja ispita na državnoj maturi.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password