Prioriteti rada Vlade ŽP u ovoj godini

Vlada ŽP na današnjoj je sjednici razmatrala aktualnu situaciju na području ŽP. Nakon izvršene primopredaje u Vladi i svim resornim ministarstvima, prioritet je izrada programa rada Vlade za ovu godinu  i ovih dana su aktivnosti vođene u tom smjeru odn upoznavanje s implementacijom Strategije razvoja ŽP i Reformske agende koja se odnosi na ŽP, kazao je predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, koji je i predsjedao današnjom sjednicom.  „Težište rada Vlade je u sektoru gospodarstva i poljoprivrede kao temeljne gospodarske grane, gdje je potrebno napraviti pomake  kroz bolju komunikaciju  s udrugama, gospodarstvenicima, poduzetnicima i investitorima, kako bi napravili nove programe i potpore i imali bolji efekt učinka sredstava namijenjenih ovim oblastima. U segmentu razvoja uključuje se maksimalno i školstvo koje apsolutno može doprinijeti razvoju,i u programu rada nadležnog ministarstva će biti eksperimentalno, kasnije i trajno, uvođenje dualnog strukovnog obrazovanja i radi se jedan projekt s UNDP-om koji je prethodnica cijele priče. Jača odgovornost za sve naše stanovnike uključene u zdravstvenu zaštitu gdje će se ići s nekoliko mjera i novih zakona koji imaju za cilj jačanje prava iz ranijeg razdoblja i uključivanje obitelji s više djece s većim dijelom prava, te  jačanje mreže socijalne pomoći, prvenstveno obiteljima s više djece i kategorijama starijih osoba koje nemaju potrebnu skrb“, ustvrdio je predsjednik Topić. .

Sigurnost prostora koja se ogleda kroz profesionalno opremljenu policiju također je jedna od smjernica rada ovoga izvršnoga tijela vlasti u ŽP. „Potrebno je napraviti brze iskorake kada je u pitanju sigurnost prostora i velika je zadaća novoga ministra unutarnjih poslova kada je u pitanju profesionalizacija i rad policije skupa s neovisnim odborom, komesarom i svima koji su uključeni u tu priču“, naglasio je predsjednik Topić.

Pored policije, sigurnost ovoga područja gledana je i kroz obrambene nasipe, sustav obrane od poplava, Civilne zaštite i jako brzo će se ići sa Zakonom o vatrogastvu koje će uvesti profesionalno vatrogastvo na ovo područje, što bi trebalo biti realizirano u prvoj polovici ove godine. „Postoji prostor i za napredak u sektoru euroatlanskih integracija oko kadrova i resursa koji će pisati kvalitetne programa potrebne ovom području. To su osnovne smjernice rada Vlade i okosnica Programa  rada Vlada koji se treba naći do kraja trećeg mjeseca pred zastupnicima Skupštine ŽP“, zaključio je predsjednik Topić. .

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password