Prijava mladih za edukaciju u voćarstvu do 15. siječnja

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već deset godina uspješno organizira različite projekte za mlade, studente i srednjoškolce, iz Vrhbosanske nadbiskupije, realizirajući različite edukativne, kreativne, socijalne i volonterske projekte, nudeći bogat i kvalitetan program za mlade kako bi ostali u svojoj domovini i radili na razvoju svoje lokalne i župne zajednice.
U protekloj godini, Centar za mlade svoje aktivnosti i djelatnosti proširio je na još jednu populaciju mladih ljudi, marginaliziranu skupinu mladih, koji po završetku srednje škole nisu nastavili daljnje školovanje, niti su pronašli mogućnost zaposlenja.

Sukladno tome, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. umrežio se s poduzećem Zorg-In d.o.o. koje se već pet godina bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini i sa Srednjom strukovnom školom u Orašju. Rezultat suradnje je projekt Iuvenes Fructus koji ima za cilj doprinijeti osposobljavanju mladih za rad u poljoprivredi, točnije u voćarstvu.

Projekt ima za cilj i educirati mlade, te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi (voćarstvu), tako što će tijekom jednogodišnjeg programa edukacije, 20 nezaposlenih mladih od 18 do 35 godina, kroz teorijsku i praktičnu nastavu, steći znanja i vještine za rad u voćarstvu, bit će im omogućeno stjecanje radnog iskustva kroz volontiranje, certifikat o završenoj edukaciji, te mogućnost pokretanja vlastitog biznisa. Na kraju jednogodišnje edukacije, 5 najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

Projekt koji traje 3 godine, započeo je prošle godine gdje je 20 mladih uspješno završilo edukaciju i dobilo certifikat, te su podijeljeni i start up poticaji za najuspješnije polaznike edukacije.
Ovogodišnji ciklus edukacije za koje su otvorene prijave, trajat će od veljače do prosinca 2018. godine, kako bi polaznici edukacije imali priliku praktično se upoznati sa svim fazama radova u voćnjaku. Sudjelovanje u edukaciji je besplatno, a za sve sudionike edukacije osigurani su putni troškovi i hrana.

Prijave za ovogodišnji ciklus edukacije otvorene su do 15.01.2018.

Za sve dodatne informacije, kao i prijave za sudjelovanje u projektu budite slobodni poslati svoju prijavu na mail: iuvenes.fructus2018@gmail.com ili se javiti na broj telefona +387 33 766 225 ili +387 33 788 405

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password