Predsjedavajući predsjedništva BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović posjetio općinu Odžak

Predsjedavajući predsjedništva BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović danas je upriličio cjelovit posjet općini Odžak i tom prigodom u OO HDZ BiH Odžak održao sastanak s predsjednikom Ilijom Ilićem, načelnikom općine Jakovom Ivankovićem, te sa članovima Općinskog i županijskog odbora HDZ BiH Odžak, vijećnicima, članovima Vlade ŽP i zastupnicima u Skupštini ŽP iz Odžaka, te ravnateljima Javnih ustanova iz Odžaka. Boravak u Odžaku dr. Čović je iskoristio i za posjet župniku vlč. Jakovu Filipoviću u odžačkoj župi glavosijeka sv. Ivana Krstitelja.

-Domaćine sam upoznao o mojim razgovorima s predstavnicima Vlade RH, a imao sam i radni ručak s dužnosnicima SAD-a. Smatram da je pozicija hrvatskog naroda dosta dobra, a kakva će biti ovisi koliko ćemo mi sebe uložiti za tu poziciju. Danas ne postoji nijedna institucija hrvatskog naroda u BiH koja prošle godine nije imala suficit u svom poslovanju, a vjerujem da ćemo biti još izraženiji kroz ovu kalendarsku i fiskalnu godinu.  To onda znači obvezu općini, županiji, entitetu i državi i svima nama koji smo u bilo kojoj razini vlasti da svoje planove do kraja poštujemo, naglasio je dr. Dragan Čović.

Razgovori su u Odžaku među ostalim vođeni na teme izgradnje pogranične infrastrukture u čemu bi općina Odžak trebala imati značajno sudjelovanje. Čović je iznio smjernice kako se vratiti u Posavinu i napraviti mjesto za život ovdje sa svom infrastrukturom, te istaknuo, zašto uz ovu auto cestu ne bi bila kompletna industrijska zona, jer o tome odlučuju stanovnici ovoga kraja svojim planovima.

-Kroz razgovor smo se dotaknuli svih životnih tema i onih unutar stranačke aktivnosti. Želio sam da prenesem dojmove kako ja vidim presjek rada u stranci, tijekom prošle godine i što bi trebali vidno poboljšati u izbornoj  2018.godini. Želio sam da me kolege upoznaju što je to što smo obećavali prije tri godine na izborima u Odžaku, što smo uradili i što je preostalo odraditi. Također, podsjetili smo se što smo obećavali prije godinu i pol na općinskim izborima, što smo pokrenuli i što ja trebam pomoći. Odgovorno tvrdim da nema ni najmanji problem da bilo koji postavljeni program ne bude pravodobno izvršen. Danas možemo predstaviti mnogo izraženije infrastrukturne planove za naredne četiri godine, jer sam siguran da će na kraju ovog ciklusa BiH biti pred vratima EU, a i čitav ovaj prostor priključit će se EU, naglasio je dr. Čović.

Predsjednik Čović je kazao da će do kraja mjeseca obaviti razgovore sa svim predsjednicima stranaka  koji djeluju na političkoj sceni u BiH i vjeruje da će krajem ožujka krenuti s izbornom kampanjom. -Zamolit ću i medije da daju realniju sliku života kod nas, jer mislim da je nekada do te mjere zacrnjena, a da to nema stvarne veze sa životom. Naravno da sve što je loše treba iznijeti, ali isto tako treba stvarati više optimizma i pozitivne energije, poručio je dr.Čović uz plan da će naredna dva mjeseca iskoristiti da motivira sve članice HNS-a da na izbore izađu zajedno kako bi imali dovoljno mudrosti i hrabrosti što bi olakšalo političko nadmudrivanje u utakmici do izbora.

-Preostao je ključni zadatak, izborni zakon, kojeg moramo završiti, zbog čega je trpio naš europski put pa nismo popunili europski upitnik. Sreća je za ovaj kraj da će pored Orašja i Domaljevca i Odžak imati svoj prijelaz od čega će svaka sredina imati višestruku korist. Nekad je ovo bio klasičan poljoprivredni kraj, a sutra u njemu mogu biti zastupljene visoke tehnologije, a da bi se to desilo moramo investitorima omogućiti da ovdje otvaraju svoje pogone sa svim pogodnostima koja ima BiH kao nečlanica EU. Treba napraviti administrativna i druga rasterećenja da se ovdje brže otvaraju radna mjesta, da se ovdje ostaje i da se ljudi vraćaju, poručio je dr. Dragan Čović tijekom boravka u Odžaku.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password