Povijesni uspjeh kadeta HOK Domaljevac na turniru „Trofej Grada Zagreba 2018“

Kadetska momčad  HOK Domaljevac je kao jedini predstavnik iz BiH, nastupila na tradicionalnom, vrlo jakom međunarodnom odbojkaškom turniru „Trofej Grada Zagreba 2018“ i ostvarila  povijesni uspjeh, drugo mjesto u konkurenciji osam jakih ekipa iz regije. U prestižnom odbojkaškom natjecanju kadeti iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH borili za titulu najboljih u regiji. -Postigli smo povijesni uspjeh za odbojkaški sport u Županiji Posavskoj. Do finala smo postigli sve četiri pobjede protiv ekipa Zagreba, Primorsko-goranske županije, Siska i slovenskog Žužemberga. Za protivnike smo imali puno veće sredine s boljim uvjetima za rad, tako da nitko nije očekivao ovakav uspjeh. Svaka utakmica bila je dosta neizvjesna, ali u ključnim trenucima naši dječaci su bili koncentrirani i došli do odlučujućih poena, kazao je Stjepanj Piljić tajnik kluba i dodao ,- U finalnom susretu se pokazalo da je Beogradska ekipa jača od nas, ali smo tijekom meča bili ravnopravni, osobito u prvom setu kad se igralo „poen za poen“. Imali smo set loptu, ali nismo osvojili presudni poen. Slično je bilo i u trećem kad smo u teškoj borbi izgubili na razliku 25:23. Beograd je doveo strašno jaku ekipu i poznavatelji igrača govorili su da je to u stvari kadetska reprezentacija Srbije, što naš uspjeh čini još većim.

Dario Kopić je na mjestu primača odigrao sve susrete na visokom nivou i ostavio dosta upečatljiv dojam kroz sve nastupe.-Bilo je to predivno iskustvo za sve nas. Pokazali smo snagu i kvalitetu odbojke u Domaljevcu, a samim ulaskom u finale pobrali smo simpatije svih ekipa i bili na pragu da uzmemo barem jedan set od Beograđana. U klubu treniram četiri godine ovakvi nastupi još više će podići moje samopouzdanje i motivirati me da radim više i jače, kazao je Dario. Odlazak mladih Domaljevčana  na turnir je plod vrlo dobre suradnje i prijateljskih odnosa sa HOAK Mladost iz Zagreba, a kroz tri dana za ekipu Domaljevca su igrali Ivo i Franjo Ivić, Dario Kopić, Tomo Ilić, Matej Kobaš, Aleksa Mandić, Patrik Brkić, Benjamin Džebić, Kristijan Lukač, Ivan Špionjak, David Benković, Luciano Krištić i Luka Lušić. S klupe je dirigirao trener Zlatko Ivić koji je neumoran u radu s odbojkašima, naoružan iznimno velikim znanjem i strpljenjem za rad s mladima. –Da nam je više ovakvih sportskih djelatnika, sport na prostoru naše županije bio bi puno uspješniji. Zlatko, a i kompletna uprava kluba rade isključivo volonterski, žrtvujući svoje vrijeme i sredstva, s tim da Zlaja radi i sa seniorima i godinama slaže kockice lijepe i pozitivne sportske priče u Posavini, rekao je Piljić i dodao, -Znamo da su drugi bogatiji i kompletniji s većim izborom igrača, ali od svih trenera naši igrači su naslijedili pobjednički mentalitet. Nikad ne idemo s mišlju da smo inferiorniji od drugih i često iznenadimo i sami sebe. Sve utakmice dječaci su dobili srcem i velikom željom, a dominirali smo i u tehničkim elementima igre.

Tajnik Piljić navodi da su ovakvi turniri najbolji  za promociju kluba i jedan od načina da se sport unaprijedi u ovoj sredini i promoviraju rezultatski uspjesi. Ističe da su turniri iznimno bitni za njihove mlade igrače da spoznaju razinu svoje kvalitete naspram ekipa iz velikih sredina. Turnir su pratili i skautirali ljudi iz svijeta odbojke koje zanimaju mladi talenti i Domaljevčani su dobili pohvale koje im puno znače.  Klub je i ove godine ostvario značajnije rezultate u pionirskoj kategoriji. Na razini Federacije bili su drugi, a na državnom prvenstvu treći, što predstavlja kontinuitet rada i uspjeha omladinskih kategorija. Niz godina su u vrhu i svi ozbiljno računaju na njih,ali vrijedi istaknuti da je na inicijativu Domaljevca ove godine u FBiH pokrenuta Liga mladih. –Nema razvoja mladih igrača bez kontinuiranog natjecanja, jer da bi se igrač formirao u vrhunskog sportaša mora igrati utakmice. Ovog ljeta očekuje nas nastup na završnici Sportskih igara mladih BiH u Sarajevu, a naši igrači Matej Ivić i Ivo Ivić su na spisku juniorske reprezentacije BiH za balkansko natjecanje što je još jedno priznanje za naš klub, potvrdio je Stjepan Piljić, tajnik HOK Domaljevac.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password