Poljoprivrednici ŽP najavili blokadu granice 30. kolovoza

Dva sata, iza zatvorenih vrata u zgradi Vlade ŽP u Orašju, trajao je sastanak predstavnika Saveza Udruženja poljoprivrednih proizvođača ŽP s predsjednikom Vlade ŽP Marijanom Klaićem, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP Matom Brkićem i načelnikom općine Orašje Đurom Topićem, održan na inicijativu i poziv poljoprivrednika. U fokusu razgovora bili su neisplata federalnih poticaja za 2014.g., ugovor za državno zemljište te zahtjevi poljoprivrednika za županijske potpore u 2017.godini i razno. Nakon sastanka izjave novinarima dali su predsjednik Saveza UPP ŽP Vidan Grgić i ministar Mato Brkić.

„Ukoliko ne dođe do isplate zaostalih poticaja do kraja ovoga mjeseca, poljoprivrednici će blokirati Granični prijelaz Orašje 30. kolovoza“, kazao je Grgić izražavajući nadu da poljoprivrednici neće ponovno morati na cestu te da će Vlada F BiH ispuniti svoje obveze prema njima. O ovoj problematici sutra razgovarati i u Tomislavgradu s članom bh Predsjedništva Draganom Čovićem, federalnom ministricom financija Jelkom Miličević te predstavnicima županijskih ministarstava. Grgić se nada kako će ovaj sastanak polučiti rezultate i konačno riješiti pitanje poticaja iz 2014.g., čija je isplata još uvijek na čekanju.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽP Mato Brkić kazao je kako će se život na području ŽP paralizirati, ukoliko dođe do prosvjeda, te apelirao na Vladu F BiH da izvrši isplatu duga, koji se vuče već dvije godine.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password