Policijski sat u FBiH od 11.11. u vremenu od 23,00 do 05,00 sati

S obzirom na porast broja zaraženih, sve popunjenije bolničke kapacitete i nepridržavanje mjera, danas je Federalni krizni stožer donio nove- restriktivnije mjere koje se odnose izravno na građane. Jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva, odnosno uvođenje policijskog sata, koji će biti na snazi od 23:00 do 05:00 sati ujutro. Tijekom trajanja policijskog sata, zabrana kretanja se odnosi na teritorij cijele Federacije BiH, a na snagu stupa od 11. studenog. Iz odluke će biti izuzeti svi koji obavljaju poslove u smjenama tijekom noći, (s validnom potvrdom poslodavca), kao i javni službenici koji rade na provođenju mjera ili drugim poslovima koje ova naredba oslobađa od ograničenog kretanja. Nadležni će preispitivati mjere svakih sedam dana, te ih ublažiti ili postrožiti u skladu s epidemiološkom situacijom.

Pored ove naredbe, Krizni stožer FBiH je donio i odluku o ograničenom broju osoba u zatvorenom i na otvorenom, na maksimalno 30. Također je donesena odluka da se mora izvršiti dezinfekcija svih prostora gdje će se održavati izbori, odnosno glasovanje, a školska nastava će se odvijati online, sedam dana nakon izbora kako bi se izvršila dezinfekcija. Vjerski blagdani i druga privatna obiteljska  okupljanja kao što su vjenčanja, također se limitiraju na maksimalno 30 osoba. Produžena je mjera obaveznog nošenja maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

U Županiji Posavskoj sa današnjim danom na koronavirus,  aktivne su 193 osobe, podaci su Kriznog stožera ministarstva zdravstva i socijalne politike. Najveći broj je u općini Orašje – 153, dok je 24 u općini Odžak i 16 u općini Domaljevac Šamac. U samoizolaciji se nalaze 404 osobe, izliječene su 153, a od početka epidemije preminulo je 17 osoba.  

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password