PISMO ŽENA IZ UDRUGA PROISTEKLIH U DR RH BRANITELJIMA ORAŠJA

U suradnji s HVIDR-om Županije Posavske u subotu 03.12.2016.god  bio je dogovoren posjet Udruga iz Domovinskog rata Republike Hrvatske. Među onima koji su trebali doći, doznaje se u pismu, koje smo dobili iz HVIDR-e Županije posavske Dunja Vatovac (HPF), Rozalija Bartolić (Udovice Domovinskog rata), Zorica Gregorić (Vukovarski branitelji grada Zagreba), supruga pokojnog Blage Zadre, Slavica Bilic (Bedem ljubavi) i još desetak žena iz drugih udruga koje su proistekle iz Domovinskog rata Republike Hrvatske. Posjet i sastanak je bio planiran s obiteljima sada već bivših privedenih pripadnika HVO a, međutim zbog trenutne situacije posjet je odgođen ali su predstavnici Udruga poslale pismo potpore obiteljima i pripadnicima HVO a iz Orašja. Pismo prenosimo u cjelosti:

U TRENUTKU KAD PRAVDA ZAŠUTI, ONDA JE MORAŠ ZASTUPATI SAM (Vlado Gotovac)

Poštovani članovi obitelji optuženih branitelja Orašja, iz vremena rata 1991-1995, primite, molimo, pismo nas žena i majki koje smo branile život, čast i dostojanstvo naše djece u navedenom tragičnom dobu. Pismo vam šaljemo iz Vukovara okupljene zajedno s mnogima koji su se na današnji dan došli pokloniti žrtvama velikosrpskog masakra u gradu heroju.

Mi žene i majke znamo da i u ovom trenu moramo poslati poruku solidarnosti i želju za mirom.

Vjerujemo da iskreno prijateljstvo i solidarnost pridonose rješavanju izazova spore pravde i političkih manipulacija, a osobito politike međunarodne zajednice koja je mnoge poteškoće u BiH-i još više otežala.

Već više od 20 godina nakon rata, pravda vapi do neba, a žrtve stoje osramoćene. Mi smo toga svjesne i u osudi zločina i borbi protiv njihovih izvršitelja nećemo stati. Znamo o poniženju žrtava očaju majki bez djece, majki bez članova obitelji i vapaju koji njihova sudbina nosi. Osuđujući svaki zločin i trajno željne pravde protivimo se manipulacijama koje su nas do sada, a i danas udaljavale  od istine. Previše se u tom smislu varalo žrtve, a da ne bismo znale o šteti koju je to donijelo. Zato vam poručujemo KAKO NISTE SAMI, KAKO MI KOJI SMO IZVAN POLITIKE I CENTARA MOĆI DIJELIMO VAŠU TUGU, ZABRINUTOST I BOL .

S žudnjom pravdi, istini i prijateljstvu posvećene miru

Majke i žene iz Udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz R. Hrvatske

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password