Oraška Udruga ribolovaca Šaran radi izvrsnu turističku promociju Posavine

  • Oraška Udruga ribolovaca Šaran radi izvrsnu turističku promociju Posavine
  • Oraška Udruga ribolovaca Šaran radi izvrsnu turističku promociju Posavine

Udruga ribolovaca Šaran Orašje sa svojim redovitim aktivnostima u zadnjih nekoliko godina radi izvrsnu turističku promociju Posavine. Bogatstvo ribom i uređenost revira, doprinijeli su da je oraška udruga dobila domaćinstvo 2.kola Premijer lige BiH u lovu šarana amura, na kojem nastupili ribolovci sa svih strana BiH.  Krilatica da je Bos. Posavina raj za lov i ribolov, dobila je svoju potvrdu i na posljednjoj manifestaciji “Ribarski ručak” u organizaciji  Udruge ribolovaca „Šaran“ Orašje. Na reviru u O.Luci  u bogatom programu održano je  tradicionalno natjecanje  u pecanju „udicom na plovak“ za članove iz svih dobnih kategorija.

Ipak, uz danonoćno bdijenje pokraj udice, kažu svakako idu i kuharske sposobnosti, pa je više uzbuđenja donijelo natjecanje u pripremi fiš paprikaša na kojem je sudjelovalo 12 ekipa iz svih sekcija. Pod otvorenim nebom i na temperaturi iznad 30 stupnjeva, skuhano je gotovo 200 litara ukusnog  fiša za više od 300 članova i gostiju, ljubitelja ribolova i ribljih specijaliteta. Prvo mjesto po odluci ocjenjivačkog suda, pripalo je ekipi „Posavski trio“, iz sekcije O.Luka  u  sastavu Anđelko Pejić, Drago Mijić i Mijo Krištić.  Drugi je bio  KVIK –TIM iz Tolise, u sastavu Pavo Dominković i Ivo Dominković, dok je treće mjesto pripalo Zvonki Miškoviću i Miroslavu Iviću iz sekcije Matići.  Kuhari iz ekipe Posavski trio ističu da su i ove godine sitnice presudile pobjednika, a na pitanje da otkriju tajnu uspjeha, Anđelko je kratko kazao. –Najvažnije su dobra riba i dobra paprika, ali ako u pripremi nema ljubavi prema kuhanju, nema ni uspjeha.

U natjecanju udicom na plovak u dvije kategorije nastupilo je ukupno 27 ribiča.  U kategoriji kadeta prvo mjesto osvojila je 11-godišnja Ema Simić (Orašje), drugi je bio Ilija Dominković (Tolisa), a treći Zoran Simić (Orašje). Kod seniora prvak je bio Luka Pejić iz sekcije Oštra Luka s ulovom 2,48 kg ribe. Na drugo mjesto plasirao se brčak Saša Mičević,  a na treće  Marko Arlović O.Luka.  Na Ribarskom ručku dodijeljena su i priznanja s nedavno održanog  natjecanja u lovu na šarana amura „KUP UDRUGE“, na kojem je na jezeru Ciglana sudjelovalo 12 domaćih ekipa.  Prvo mjesto osvojila je ekipa „Bit će bolje“-Tolisa, druga je bila „CHU“ – Ugljara, a treća „Carp – Project“- Županja. Za najuspješnije ekipe i pojedince svih ovih natjecanja,  Udruga Šaran  je osigurala vrijedne nagrade, diplome, pehare i medalje koje su im uručili predsjednik Udruge Mario Živković i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password