Održana 7. sjednica Općinskoga vijeća Orašje

Općinsko vijeće Orašje održalo je danas svoju 7. redovnu sjednicu koja je uz konstruktivnu raspravu, u nešto manje od 3 i pol sata, rezultirala usvajanjem svih 11 točaka dnevnoga reda, od kojih je više od polovica dobila jednoglasnu potporu vijećnika. Nakon nekoliko vijećničkih pitanja i inicijativa, vijećnici su usvojili Odluku o izmjeni Odluke o novčanoj pomoći višečlanim obiteljima kojom pravo na pomoć, umjesto dosadašnjih troje, imaju obitelji s dvoje i više djece, pod uvjetom da zadovolje i druge kriterije i uvjete propisane temeljnom odlukom.

Odluka o poticajnim mjerama za razvoj poljoprivrede na području općine Orašje dopunjena je novim člankom kojim se omogućuje ponovni javni poziv za postupak dodjele investicijskih potpora za nabavu višegodišnje difuzne folije u plasteničkoj proizvodnji i izgradnju sustava protugradnih mreža u voćnjacima. Odluka je dopunjena iz razloga da se poljoprivrednicima koji su pretrpjeli štetu od nevremena potkraj šestog mjeseca, a nisu se uspjeli javiti na tada aktualni javni poziv, putem apliciranja na novi poziv koji bi trajao 10-ak dana, na ovaj način pomogne u djelomičnoj sanaciji šteta.  Popis šteta je izvršen, rade se izračuni  i idućega tjedna znat će se konačni rezultati, nakon čega će općina uputiti zahtjeve za pomoć na adrese institucija od kojih se pomoć može očekivati.

Vijećnici su usvojili i odluku o prodaji građevinskog zemljišta u Donjoj Mahali  radi izgradnje stambenog objekta, u Podbarju, putem javnog nadmetanja. Utvrđena je početna kupoprodajna cijena od 4.766 KM za zemljište veličine 796 četvornih metara.

Vlado Stanić, Elvis Živković i Ekrem Arnautalić izabrani su u Nadzorni odbor JP Vodovod i odvodnja Orašje, a Anka Begović, Mehmed Memišević, Ivica Šošić, Blanka Maroš i Zoran Topić izabrani su u Školski odbor OŠ Orašje. Velimir Topić, nastavnik povijesti i zemljopisa imenovan je za člana ŠO OŠ A.G.Matoša Vidovice, nakon što je Katarina Kopić, na osobni zahtjev, podnijela ostavku.

Jednoglasnu potporu dobilo je izvješće o radu JU Centar za kulturu Orašje u prošloj godini te zaključak o davanju suglasnosti na Pravilnik o izmjeni Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića “Pčelica” Orašje. Odlukom je broj izvršitelja s osam povećan na devet zbog potrebe angažmana još jedne odgajateljice u jaslicama, s obzirom na povećan broj zahtjeva korisnika usluga u ovoj ustanovi. Sjednica OV Orašje  okončana je usvajanjem  Izvješća o implementaciji Odluke o poticajnim mjerama razvoja poduzetništva i obrta na području općine Orašje za 2016.godinu

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password