Održana 23. sjednica Općinskog vijeća Orašje 

Nakon više od četiri sata rasprave usvojeno je svih 14. točaka Dnevnog reda 23. sjednice Općinskog vijeća Orašje.  U vijećničkim pitanjima dominirala su pitanja o problemu zaprašivanja komaraca, štetama od posljednjeg nevremena, izradi programa za upis učenika u srednje škole i obilježavanju ulica. Vijećnici su usvojili prijedlog Odluke o prodaji građevinskog zemljišta u Orašju putem javnog nadmetanja. Predmet prodaje je sedam građevinskih parcela u stambenom naselju Jug II, veličine 582 četvorna metra. Usvajanjem ove odluke, načelnik je ujedno ovlašten da raspiše javni natječaj za ove parcele.

Općinsko vijeće je podržalo Prijedlog Odluke da se poslovi upravljanja grobljima na području Mjesne zajednice Vidovice povjere firmi  “DSMI” Vidovice, a na temelju prijedloga i odluke usvojene na sjednici Vijeća Mjesne zajednice Vidovice. Izmjenama Odluke o javnim priznanjima Općine Orašje ukinute su novčane nagrade koje su dodjeljivane uz plakete i zahvalnice.  Načelnik općine Stanko Vincetić u obrazloženju je naglasio da javno priznanje treba da ima više karakter moralne simbolike i trajnosti u vidu povelje ili plakete za postignuti uspjeh i dostignuće. Na prijedlog Vijeća za sigurnost prometa, a na temelju građanske inicijative da se dio uz školu Jedanaeste ulice rastereti od suvišnog prometa, kamiona i strojeva koje se nalazi u vlasništvu Vodovoda, uvedeno je dvosmjerno prometovanje u djelu Jedanaeste ulice koja je dosad bila jednosmjerna. Dvosmjerno će se prometovati na dijelu uz Javno poduzeće “Vodovod i odvodnja”.

U nastavku sjednice Općinsko vijeće Orašje podržalo je Program gospodarenja državnim poljoprivrednim zemljištem na području općine Orašje. Općina raspolaže sa 684 hektra državnog poljoprivrednog zemljišta, od čega je 415 hektara javnim pozivom dano na korištenje poljoprivrednicima kojima petogodišnji zakup ističe skidanjem usjeva 2019. godine. Vijećnici su također podržali prijedloge imenovanja u Povjerenstvo za ocjenjivanje i izbor pristiglih prijava po Javnom pozivu za dodjelu investicijskih potpora u svrhu razvoja poljoprivrede, te u Komisiju za dodjelu lokacija za privremeno korištenje javnih površina i Komisiju za provođenje postupaka javnog nadmetanja. Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša Vidovice dodijeljena je suglasnost o prodaji predmetnog zemljišta u vlasništvu škole radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.  Do kraja sjednice usvojena su izvješća o radu Javnog poduzeća Komunalac, Javnog poduzeća Vodovod i odvodnja i Centra za poduzetništvo općine Orašje.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password