Održana 16. redovna sjednica Općinskoga vijeća Orašje

Općina Orašje u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je suficit u iznosu od 1. 155, 322 KM, navedeno je u Zaključku o usvajanju izvješća o izvršenju Proračuna Općine Orašje, usvojenog na današnjoj 16. redovnoj sjednici Općinskoga vijeća Orašje. Na prihodovnoj strani ostvareno je blizu 3 milijuna i 900 tisuća maraka, a rashodovna je iznosila više od 2 milijuna i 700 000 KM. Na početku sjednice Mirijam Filipović Dominković položila je prisegu za vijećnički mandat, kojega je preuzela nakon ostavke HDZ-ovog vijećnika Josipa Živkovića. Zbog ove dužnosti, podnijela je zahtjev za razrješenje člana Nadzornog odbora Centra za poduzetništvo Orašje, pa je Vijeće na današnjoj sjednici usvojilo i odluku o raspisivanju javnog natječaja za izbor i imenovanje člana Nadzornog odbora centra.

Prije ovih točaka, vijećnici su usvojili Odluku o Urbanističkom planu općine Orašje, koji je donesen početkom 2002. g. Njegove prve izmjene i dopune Općinsko vijeće donijelo je 2014. godine, a urbanistički plan obuhvaća naselja Orašje, Ugljaru i manji dio Donje Mahale ukupne površine 553 hektara. Općinsko vijeće je u periodu do 2016. godine donijelo tri provedbena urbanistička plana, četiri regulacijska plana i dvije izmjene i dopune postojećih regulacijskih planova. U dosadašnjem periodu došlo je do promjena okolnosti na terenu koje, u većoj ili manjoj mjeri utječu na predložena rješenja i obuhvat postojećeg UP Orašje, te se nametnula potreba za njegovim izmjenama i dopunama. Uočeni su određeni nedostaci, kao i nova rješenja koja nisu u skladu s važećim urbanističkim planom, stoga je bilo potrebno promijeniti namjenu izgradnje određenih površina, regulacije prometa, uređenja površina za parkiranje i slično, te unijeti donesene izmjene i dopune Regulacijski plan Gospodarska zona i Zona za poduzetništvo Vijećnici su osvojili Odluku o Urbanističkom planu Orašje kojom je to sve popravljeno, a zatim i odluku o njegovom provođenju.

Donesena je i Odluka o raspisivanju Javnog natječaja za izbor i imenovanje članova Upravnog vijeća JU “Centar za socijalni rad”, iz razloga što dosadašnjem istječe četverogodišnji mandat. Goran Topić iz Orašja imenovan je za predsjednika Upravnog vijeća JU „Centar za kulturu“, a imenovani su i novi članovi Školskih odbora Srednje strukovne škole i Školskog centra fra Martina Nedića Orašje. Na kraju sjednice, Vijeće je usvojilo i Izvješće o radu Javnog poduzeća “Radiopostaja Orašje” za 2017.godinu. Današnju 16. sjednicu Općinskoga vijeća Orašje, Radiopostaja Orašje nije prenosila u izravnom prijenosu, zbog aktualne predizborne kampanje, pa će njen snimak emitirati naknadno, nakon Općih izbora u BiH.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password