Odbojkaški turnir „Čarli-Žiri“ u Tolisi okupio izvrsne odbojkaše iz BiH i RH

  • Odbojkaški turnir „Čarli-Žiri“ u Tolisi okupio izvrsne odbojkaše iz BiH i RH
  • Odbojkaški turnir „Čarli-Žiri“ u Tolisi okupio izvrsne odbojkaše iz BiH i RH
  • Odbojkaški turnir „Čarli-Žiri“ u Tolisi okupio izvrsne odbojkaše iz BiH i RH
  • Odbojkaški turnir „Čarli-Žiri“ u Tolisi okupio izvrsne odbojkaše iz BiH i RH
  • Odbojkaški turnir „Čarli-Žiri“ u Tolisi okupio izvrsne odbojkaše iz BiH i RH

Tolisa je bila domaćin vrlo uspješnog tradicionalnog međunarodnog memorijalnog odbojkaškog turnira „Čarli&Žiri“, posvećenog dvojici stradalih branitelja pripadnika HVO-a, koji su dali živote u obrani prostora Posavine. Riječ je o istinskim herojima, uz to izvrsnim odbojkašima, Marijanu Oršoliću- Čarliju i Josi Oršoliću- Žiriju, koji ostavili dubok trag u ligaškim natjecanjima u bivšoj državi. Turnir je održan u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Dani Tolise“ i zasigurno je najjači od svih dosadašnjih 13, a zasluge pripadaju vrijednim domaćinima koji su okupili iznimno atraktivne ekipe iz BiH i RH. Nastupili su MOK Mursa iz Osijeka, HOK Domaljevac, po prvi puta HAOK Mladost iz Zagreba i ekipa domaćina, Sloga Tolisa, svojevrsna reprezentacija toliških igrača koji igraju u različitim klubovima u BiH. Šlag na torti bio je, po prvi put, nastup dvije ekipe ŽOK Orašje, pa uz dosta mladih igrača iz Zagreba i Osijeka, organizatori s pravom ističu da turnir predstavlja krasnu promociji odbojke na ovim prostorima.

-„Turnir je zamišljen u prvom redu, kako bi sačuvali uspomene na dvojicu naših sumještana i branitelja i drago nam je da se festival odbojke idealno uklopio i dodatno obogatio kulturno-sportsku manifestaciju Dani Tolise. Može se reći da su profitirali i brojni ljubitelji odbojke koji su uživali u lijepim potezima i šest sati izvrsne igre na parketu sportske dvorane u Orašju“, kazao je Slavko Vuković predsjednik SD Sloga Tolisa. Predstavnici Organizacijskog odbora Dana Tolise, odbojkaških ekipa i obitelji poginulih, posjetili su groblje Karaula i položili vijence na grobove Marijana i Jose Oršolića u čiju čast je 2007.godine i nastao ovaj memorijalni turnir. Pred početak turnira, predstavnicima obitelji uručeni su prigodni darovi, a turnir je otvorio sin pokojnog Jose, Marko Oršolić igrač HOK Domaljevac koji je ovih dana potpisao pristupnicu za HAOK Mladost iz Zagreba.

U polufinalnim susretima HOK Domaljevac je svladao pomlađenu ekipu HAOK Mladost Zagreb s 2:1, a u drugom susretu ekipa Sloge iz Tolise u neizvjesnoj završnici pobijedila je  MOK Mursu iz Osijeka također 2:1. U velikom finalu ekipa Sloge iz Tolise, predvođena sjajnim dvojcem Oršolića, Nedićem i Dominkovićem, nadigrala je HOK Domaljevac i pobjedom 2:1 po prvi put osvojila turnir.  U susretu za treće mjesto dominirao je igrač Murse Stanko Stanković i bio jedan od zaslužnijih za pobjedu nad ekipom Mladosti od 2:0. Ekipama su uručeni pehari i zahvalnice. Davor Meringer, trener asistent Radetu Maleviću  u HAOK Mladost, ujedno i trener juniorske i kadetske ekipe hrvatskog odbojkaškog prvaka, po treći put je na turniru u Tolisi, ovaj put s novom ekipom i s pravom se, kaže, osjeća ponosno i kao domaćin. –„Zadnje dvije godine u Tolisu sam dolazio s MOK Mursa i drago nam je da smo uveličali memorijalni turnir. Imam puno dobrih spoznaja o kvaliteti odbojkaša s ovih prostora, njihovu odrastanju i stasanju i vjerujem da mnoge sredine mogu dosta naučiti na iskustvu tolišana“, ustvrdio je Meringer.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password