Obilježena 28.obljetnica utemeljenja 102. odžačke i 104.domaljevačko-šamačke brigade HVO-a

  • Obilježena 28.obljetnica utemeljenja 102. odžačke i 104.domaljevačko-šamačke brigade HVO-a
  • Obilježena 28.obljetnica utemeljenja 102. odžačke i 104.domaljevačko-šamačke brigade HVO-a

Danas su dvije brigade HVO-a, 102. Odžačka i 104. općine Domaljevac Šamac obilježile 28 godina od osnutka. U Domaljevcu na obilježavanju 28. obljetnice 104. brigade HVO-a, kod središnjeg spomen obilježja na trgu u Domaljevcu, vijenac su položili i svijeće upalili predstavnici općine i braniteljskih udruga, a zbog aktualne situacije s pandemijom koronavirusa nije bilo tradicionalnog javnog odavanja počasti poginulim braniteljima. Također izostala je sv. Misa povodom obljetnice, kao i akademija “104. Brigada jučer, danas, sutra”, ali primjereno vremenu i epidemiološkoj situaciji, na spomen obilježjima u Domaljevcu, Grebnicama i Baziku položeni su vijenci i upaljene svijeće.
U povodu obilježavanja 28.obljetnice odžačke 102. i domaljevačko-šamačke 104.brigade HVO-a, kraj spomen obilježja u Orašju, vijenac su položili i svijeće upalili ministar branitelja u Vladi ŽP Marijan Kopić uz kojeg su bili i predstavnici braniteljskih udruga u ŽP i općini Orašje.
Ministar Marijan Kopić uputio je prigodne riječi u povodu značajnih datuma iz Domovinskoga rata, te istaknuo kako su ožujak, travanj i svibanj, mjeseci kada se obilježavaju obljetnica brigada HVO-a koje su tijekom proteklog Domovinskoga rata branile većinski Hrvatski prostor Bosanske Posavine, kao i sve prostore Herceg-Bosne, odnosno Bosne i Hercegovine.
-“U svoje osobno ime i ime ministarstva branitelja, te Vlade PŽ, želim najprije čestitati obljetnicu, ali i izraziti žaljenje što ne možemo danas biti okupljeni u Odžaku i Domaljevcu na taj značajan datum kojeg se svi prisjećamo s poštovanjem i ponosom, kad smo srcem i ljubavlju stvarali i pisali našu povijest, kad smo se branili od agresije i neprijateljske zle namjere da nas sve protjeraju, pobiju i zatru naše postojanje na stoljetnim ognjištima naših pradjedova”, kazao je ministar Kopić i naglasio kako je područje Bosanske Posavine kroz povijest krvarilo, a u Domovinskom ratu branitelji HVO-a dali najvrjednije, svoje živote ili dijelove tijela kako bi sačuvali svoje obitelji, svetinje i običaje.
-“Sjećanje na svetinje Domovinskoga rata, naša je sveta zadaća, stoga poštovani branitelji HVO-a, obitelji poginulih i nestalih branitelja, veterani Domovinskog rata, vojni invalidi, ratni zapovjednici i pripadnici svih Posavskih brigada HVO-a, budite ponosni na sva časna djela i doprinos koji ste dali u Domovinskom ratu za opstojnost našeg naroda u Posavini i u našoj Domovini”, poručio je ministar branitelja Marijan Kopić u povodu značajnih obljetnica postrojbi HVO-a.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password