Obavijest za korisnike usluga Službe za upošljavanje Županije Posavske

Poštovani, temeljem brojnih upita o načinu redovite prijave u evidenciju nezaposlenih osoba radi stjecanja statusa nezaposlene osobe zbog prestanka radnog odnosa i ostvarivanja prava temeljem nezaposlenosti (novčana naknada, zdravstveno i mirovinsko osiguranje) informiramo Vas o sljedećem:

Osobe koje već imaju status nezaposlene osobe nisu dužne vršiti redovnu prijavu u podružnice – biroe Službe za upošljavanje ŽP za vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti. Svi rokovi za redovne prijave su prolongirani do trajanja vanrednog stanja.

Osobe kojima je prestao radni odnos, radi ostvarivanja svojih prava, mogu se putem e-maila info@szuzp.ba ili faksa na broj 031/712-306 prijaviti i tako dostaviti potrebnu dokumentaciju.
Potrebna dokumentacija je:
-osobna karta,
-dokaz o stručnom obrazovanju, odnosno o stručnoj osposobljenosti (svjedočanstvo ili diploma),
-dokaz o prestanku rada (rješenje/odluka o prestanku radnog odnosa, ugovor o radnom odnosu na određeno vrijeme ako je iz istog vidljiv datum prestanka radnog odnosa, te obrazac JS 3100 ako je isti dostupan).

Obvezno je dostaviti kontakt telefon i adresu prebivališta, kako bi Vas naši djelatnici kontaktirali po prijemu prijave sa dokumentacijom.

U slučaju da niste u mogućnosti dostaviti potrebnu dokumentaciju zbog tehničkih poteškoća (nemogućnosti pristupa internetu ili faksu) obratite se podružnici-birou Službe za upošljavanje u skladu sa prebivalištem za daljnje upute. Kontakt brojevi i e-mailovi podružnica-biroa rada Službe za upošljavanje ŽP su sljedeći:

Podružnica-biro rada Orašje: 031/713-964, biroorasje@szuzp.ba

Podružnica-biro rada Odžak: 031/761-421, biroodzak@szuzp.ba

Podružnica-biro rada Domaljevac – Šamac: 031/791-931, birodomaljevac@szuzp.ba

ravnatelj
Luka Jurić

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password