Novogodišnja noć u ŽP protekla mirno, prva beba rođena 1. siječnja

Nakon Novogodišnjih blagdana danas je prvi radni dan ove godine u ŽP za javna poduzeća, ustanove i institucije, dok je većina privatnih poduzetnika i obrtnika radnu godinu započela jučer. .

Nova godina u Posavini dočekana je uz zvuke vatrometa i pirotehnike, na sreću bez posljedica. Organizirano se slavilo po ugostiteljskim objektima, bez dočeka na otvorenom i ove godine, a najviše je ipak bilo u kućnom ambijentu. Dobrog raspoloženja i dobrih želja nije nedostajalo. Ohrabruje podatak da su i dežurne službe – vatrogasci, policija, medicinsko osoblje, imali uglavnom mirno razdoblje i priliku također veselo ispratiti staru i ući u novu godinu. Najviše posla očekivano bilo je za ugostiteljske djelatnike.

Operativni centar Civilne zaštite u Orašju nije zaprimio niti jedan poziv na intervenciju vatrogasaca, tako da je novogodišnja noć s tog aspekta protekla potpuno mirno. Takva je slika u novogodišnjoj noći bila i na Odjelu porodiljstva i ginekologije ŽB Orašje, a prva beba – djevojčica rođena je 1. siječnja u večernjem terminu. Posljednjega dana stare godine u bolnici je rođen dječak, što je su i jedine dvije bebe u razdoblju od 25. prosinca prošle, do 3. siječnja ove godine.

Djelatnici Hitne službe Doma zdravlja Orašje tijekom proteklih blagdana, za razliku od kolega u porodiljstvu,  imali su pune ruke posla, a razlog su viroze i prehlade, zbog kojih se veliki broj pacijenata obratio za liječničku pomoć. Intervencija je bilo i na hitnom prijemu u Županijskoj bolnici u Orašju.

Tijekom novogodišnjih blagdana bila je uredna opskrba električnom energijom i vodom na cijelom području općine Orašje. Bilo je sitnih intervencija na elektroenergetskoj mreži, ali to nije remetilo redovnu isporuku el. energije potrošačima.

Na prijelazu iz stare u novu godinu, službenici UP MUP-a ŽP zabilježili su provalu u obiteljsku kuću u Donjoj Mahali, iz koje je otuđen zlatni nakit neutvrđene vrijednosti. pri čemu je počinjeno KD Teška krađa. Prva dva dana ove godine za policiju su bila uglavnom mirna, jer je zabilježena samo jedna prometna nesreća u Gornjem Svilaju, u kojoj je vozač, u alkoholiziranom stanju, sletio s ceste i lakše ozlijeđen. Drugih događanja iz oblasti koje pokriva MUP nije bilo.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password