Nogometašice Posavine iz Domaljevca pobjednice 2. malonogometnog turnira u Orašju

  • Nogometašice Posavine iz Domaljevca pobjednice 2. malonogometnog turnira u Orašju
  • Nogometašice Posavine iz Domaljevca pobjednice 2. malonogometnog turnira u Orašju
  • Nogometašice Posavine iz Domaljevca pobjednice 2. malonogometnog turnira u Orašju
  • Nogometašice Posavine iz Domaljevca pobjednice 2. malonogometnog turnira u Orašju

Nakon što je oraška sportska dvorana širom otvorila svoja vrata mladim sportašima, na svjetlo dana sve više izlaze sportski talenti iz Posavine, među kojim se znakovito ističu odbojkašice i nogometašice. Potvrda navedenog stigla je sa završetkom 2. Međunarodnog malonogometnog turnira za djevojčice pod nazivom „Nogomet bez granica“. Uz odličnu organizaciju, na turniru je  prikazana vrlo dobra igra, a završnica je bila u znaku zasluženog trijumfa nogometašica Posavine iz Domaljevca. Ekipa trenera Dražena Kobaša kroz cijeli turnir je igrala sigurno, povezano i dopadljivo za oko. U sedam susreta mlade posavke su doživjele samo jedan poraz i s pravom se pobjednički pokal našao u njihovim rukama. -“Smatram da je presudan trenutak bio u susretu protiv Slobode, nakon što se ozlijedila naša vratarka Ena Oršolić. Čvrsto smo zbile redove i u polufinalu igrale za nju. Pobjeda na turniru bit će dodatni motiv za sve moje suigračice, a svojom igrom i promocijom Posavine pokazale smo da vrijedi ulagati u ovaj klub”, poručila je Stefani Kobaš kapetanica u ekipi Posavina Domaljevac.

Među devet najkvalitetnijih ekipa iz BiH, nastupile su po četiri premijerligaške i prvoligaške ekipe s djevojčicama uzrasta 2003.godište i mlađe, a iz RH nastupio je sastav Graničara iz Županje. Ekipe su bile podijeljene u dvije skupine, a polufinale su izborile u skupini A, tuzlanska Sloboda i domaćin Posavina, te Radnik Bumerang i Sportivo iz Sarajeva u skupini B. Upravo je najviše uzbuđenja viđeno u polufinalnim susretima, gdje se pitanje pobjednika rješavalo u posljednjim trenucima utakmica. Nogometašice Posavine uspjele su sustići vodstvo ekipe Radnik Bumerang iz Bijeljine i velikim preokretom izborile nastup u finalu, pobjedom 2:1. U drugom susretu tuzlanke su propustile veliki broj prigoda, a za promašaje su kažnjene pogotkom u samoj završnici.

U susretu za treće mjesto nogometašice iz Bijeljine su nadigrale Slobodu i pobijedile sa 4:1. U finalnoj utakmici između ŽNK Posavina i ŠF BAAP „Sportivo“ iz Sarajeva, domaće nogometašice su prikazale odličnu igru i pokazale da se radi o izuzetno talentiranoj generaciji. U pobjedi 5:0, Andrea Mamuzić je dva puta zatresla mrežu, a po jedan pogodak postigle su Anamarija Oršolić, Anja Gaćić i Đurđica Živković.

Pobjednički pokal i medalje nogometašicama Posavine iz Domaljevca uručila je Ana Andrić ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta u Vladi ŽP. Pojedinačne nagrade dobile su najbolji vratar Janja Oršolić (Posavina), najbolji strijelac Hana Huseinović (Sportivo) i najbolji igrač turnira Sofija Krešumović (Radnik). U pobjedničkoj ekipi Posavine nastupile su Janja, Ena i Anamarija Oršolić, Stefani Kobaš, Jelena Marošević, Anamarija Pejić, Đurđica Živković, Anja Gačić i Andrea Mamuzić. Uz domaću Posavinu, na ovogodišnjem turniru su nastupile ekipe iz Sarajeva, Tuzle, B.Luke, Zenice, Bijeljine, Doboja, Brčkog, Modriče i Županje.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password