NK Napredak Matići proslavio 65-ti rođendan

 

Više od 500 gledatelja okupilo se u Matićima na proslavi  obilježavanja 65 godina postojanja NK Napredak. Nogometna utakmica veterana Napretka i Humanih zvijezda Hrvatske u korektnoj i dopadljivoj igri završila je pobjedom Humanih zvijezda 8:5. Susret je imao humanitarni karakter, a prilozi prikupljeni tijekom utakmice i zabave u mjesnom Domu, bit će uplaćeni na račun Dječjeg vrtića Pčelica Orašje.

-Nakon što smo za 60-ti rođendan ugostili Hajduk iz Splita, potom ekipu Zadra, cijela je ova godina jubilarna i u znaku obilježavanja 65 godina NK Napredak. Pripremili smo bogat sadržaj, a proslavu smo započeli gostovanjem Humanih zvijezda Hrvatske. U kolovozu je tradicionalni 9.Festival nogometa, a potom slijedi Talijanska škola nogometa gdje će 20 trenera iz BiH i Hrvatske dva dana raditi s djecom i uvesti ih u tajne i ljepote nogometa. Također, u sklopu proslave 50 godina crkve, početkom kolovoza u Matićima ćemo ugostiti reprezentaciju svećenika BiH, kazao je prvi čovjek kluba Mato Mišković, a obzirom da klub posjeduje iznimno bogatu arhivu, za 70-ti rođendan kluba najavio je izdavanje monografije.

-Zahvalan sam ekipi Humanih zvijezda i smatram da je u Matićima bilo sve za pet. Ovo je naš rođendanski poklon klubu u kojem sam ponikao i zato sam neizmjerno sretan, a drago mi je da dio sredstava ide za dječicu u vrtiću Pčelica, naglasio je Mato Neretljak jedan od organizatora utakmice.

Atmosfera na stadionu bila je izvrsna, puno gledatelja, lijepa i korektna igra začinjena sa čak 13 pogodaka.Zavidnu preciznost iskazali su Antun Labak i mlađi Neretljak, a i ostali su bili na nivou, ne dozvolivši nikakvo iznenađenje. -Status Humanih zvijezda nikad se ne smije podcjenjivati, što su igrači shvatili krajnje ozbiljno i danas prikazali jedno od najboljih izdanja, istaknuo je trener Ivica Grnja koji je u Matićima s klupe vodio 78 utakmicu, od 113 koliko su odigrale Humane zvijezde Hrvatske. -Ponosan sam na svoj mali doprinos svima za koje su odigrane utakmice. Zahvalan sam također Mati i prijateljima što je susret protekao u najboljoj organizaciji. Mi iz Slavonije uvijek smo ovdje osjećali toplinu i široko srce ljudi iz Bosanske Posavine, kazao je Grnja.

U centru pozornosti i mladih i starijih bio je Mate Bulić koji je još jednom potvrdio da predstavlja čvrst magnet koji dobro zna kako napraviti spoj s publikom. Susreo je brojne prijatelje i pružio ruku svima, a na klupi je asistirao treneru Grnji u 110-oj pobjedi Humanih zvijezda. -Bio sam na skoro stotinu ovih utakmica i ova mi je jedna od najljepših. Nekako je pitomo u kontaktu s publikom koja je dolaskom željela pokazati da su humani i to me raduje. Naša misija je humana i od nas stotinjak dolazimo kad tko može. Momčad po ugledu na trenera Grnju, voli ofenzivnu igru što gledatelje oduševljava. Moram istaknuti mog imenjaka Neretljaka koji je pokazao kolika je veličina kao igrač i kao  čovjek. Voli ljude, ali posebno svoj kraj i skidam mu kapu, naglasio je Mate Bulić koji se potrudio da treće poluvrijeme bude na nivou prva dva i sve prisutne podigao na noge. U pokroviteljstvo navedene utakmice uključila se općina Orašje i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta u Vladi ŽP.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password