Najveća izlaznost birača u ŽP u izbornoj jedinici Orašje, blizu 48 posto

U BIH su jučer održani osmi opći izbori nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma koji su, prema informaciji SIP-a BiH, protekli u fer i korektnom ozračju. Izlaznost birača bila je nešto manja nego na prošlim općim izborima, a prema preliminarnim podacima SIP-a BiH do 19 sati, bez podataka za nekoliko općina, svoje biračko pravi iskoristilo je 53,26 posto osoba. Kada se pridodaju i podaci za ostale općine taj bi postotak mogao biti veći za 1-2 posto.

Na području ŽP najveća izlaznost birača bila je u općini Orašje i prema podacima SIP-a BiH, iznosila je 47, 58 posto. Od ukupnog broja registriranih birača na redovnim biračkim mjestima – 16 257, glasanju se odazvalo 7 735 osoba, dok ih je 211 glasalo na nepotvrđenim listićima.

U općini Domaljevac-Šamac od 3 178 birača, koliko ih je evidentirano na redovnim biračkim mjestima, glasalo je njih 1 280 ili 40,28 posto, dok su 182 osobe glasale na nepotvrđenim listićima.

U općini Odžak na birališta je, od ukupnog broja birača na redovnim biračkim mjestima, 15 738, svoje glasačko pravo iskoristilo njih 6 136 ili 38,99 posto, a na nepotvrđenim listićima glasala je 91 osoba, objavilo je Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Izborni dan na podruju ŽP, s aspekta sigurnosti, prema podacima MUP_a ŽP protekao je apsolutno mirno. Policijski službenici su, sukladno planu osiguranja Općih izbora, provodili mjere i aktivnosti u vremenu od 07 jučer ujutro do jutros u 5.25, što je naglašavaju u MUP-u ŽP,  proteklo bez incidenata.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password